David Popovici, premiat generos: Ce sumă va primi după cele cinci medalii de la Europenele de juniori

0
0
Popovici

Sportul românesc are multe neajunsuri, însă atunci când cineva produce rezultate remarcabile, aşa cum se întâmplă în cazul lui David Popovici (17 ani), răsplata financiară vine imediat.

David Popovici trăieşte o vară de vis! Atât din punct de vedere sportiv, cât şi finanicar. Pentru că performanţa sa istorică de la Mondialele de Budapesta a fost urmată de un European de juniori în care „rechinul“ României a făcut furori.

La competiţia găzduită de Otopeni, David şi-a trecut în cont patru medalii de aur, plus una de argint. Cu ce acest bilanţ, sportivul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo a fost desemnat cel mai bun înotător din cadrul competiţiei.

După încă un concurs reuşit, David va fi răsplătit generos de Guvernul României. Pentru că, potrivit Fanatik, fiecare aur de la Europenele de juniori valorează 19.000 de lei, în timp ce argintul va fi răsplătit cu 11.000 de lei. Aşadar, după această grilă stabilită de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), David Popovici va încasa o sumă totală de 87.000 de lei. Ceea ce înseamnă aproximativ 15.300 de euro.

Celălalt înotător român care a strălucit la Europenele de juniori, vorbim despre Vlad Stancu (16 ani), va încasa 60.000 de lei (aproximativ 12.100 de euro) pentru cele patru medalii câştigate săptămâna trecută.

La Mondiale, premiile au fost mai mari

Aşa cum e firesc, potrivit grilei MTS, premiile de la Mondialele de la Budapesta au fost mai mari, în cazul lui David Popovici. După cele două titluri cucerite acolo, la 100 şi 200 de metri liber, acesta a încasat următoarele sume:

*500.000 de lei din partea Clubului Sportiv Dinamo (aproximativ 100.000 de euro).

*1.000.000 de lei din partea Guvernului României (aproximativ 200.000 de euro), sumă alocată din Fondul de Rezervă. 

BILANŢUL ROMÂNIEI LA EUROPENELE DE JUNIORI DE LA OTOPENI

*Aur la 200 de metri liber - David Popovici

*Aur la 100 de metri liber - David Popovici

*Aur la 50 de metri liber - David Popovici

*Aur la 1.500 de metri liber - Vlad Stancu 

*Aur la 4X100 metri liber masculin - David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu

*Argint la 4X100 metri mixt - David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu şi Bianca Costea

*Argint la 800 metri liber - Vlad Stancu 

*Argint la 400 metri liber - Vlad Stancu

*Argint la 50 de metri liber – Bianca Costea

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite