David Popovici, interviu pentru Gazzetta dello Sport: „Știu cum pot să-i provoc pe ceilalți și să ajung primul la final”

0
Publicat:

David Popovici, campionul mondial la 100 și 200 de metri liber, a oferit un interviu în Gazzetta dello Sport.

David Popovici FOTO: EPA EFE
David Popovici FOTO: EPA EFE

Încerc să aplic în viața de zi cu zi învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință. I-am citit cartea «Fără limite» de trei ori. El argumentează, iar eu sunt de acord, că nu potrivim niciodată așteptările pe care le avem despre noi înșine cu cele pe care alții le au despre noi.

Acestea fiind spuse, viața fiecăruia dintre noi este incomparabilă cu cea a oricui altcuiva, nu s-a oprit niciodată pentru a-și atinge obiectivele, s-a antrenat și a lucrat continuu, încercând să-și depășească din ce în ce mai mult limitele”, a spus David Popovici când a fost întrebat cum face față presiunii, relatează gsp.ro

Dacă Phelps a fost Rechinul, David Popovici este...?”, a întrebat jurnalistul italian.

O libelulă. Pentru că este o insectă care zboară peste apă, se mișcă repede. Este bizar ca animal, recunosc, dar mă văd mai mult în libelulă decât într-un prădător mare.

În ziua cursei, în bazin, dacă mă privești printre ceilalți, la blocuri, nu sunt nici cel mai mare, nici cel mai musculos, dar știu cum pot să-i provoc pe ceilalți și să ajung primul la final. Libelula are o formă particulară care îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că ăsta e stilul meu în bazin”.

David Popovici, care așteaptă debutul Campionatelor Mondiale, pe 23 iulie, a vorbit și despre rivalul său din copilărie.

Mulți colegi au fost mai buni ca mine, dar unul în special părea imbatabil. Ne-am găsit unul lângă altul când am decis să mă concentrez la stilul liber, era Călin Moscaliuc, un tip cu care încă țin legătura.

La început părea un extraterestru, pur și simplu nu mi-am imaginat cum aș putea sta în fața lui. Până la 13-14 ani mă bătea mereu. De fapt, încă îmi amintesc ziua în care l-am învins prima dată”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite