David Popovici, gest superb de ziua sa: Marele campion schimbă în bine viața unor frați muzicieni

0
Publicat:

Dublul campion mondial la înot David Popovici îşi donează ziua de naştere pentru o acţiune caritabilă şi îşi propune să strângă donaţii în valoare de 45.000 de euro, bani care vor fi folosiţi de Fundaţia Hope and Homes for Children pentru achiziţionarea unui apartament pentru 5 fraţi muzicieni.

David Popovici (în centru, în albastru)
David Popovici (în centru, în albastru)

"David Popovici alege în acest an să îşi doneze ziua de naştere pentru ca 5 fraţi muzicieni, toţi performanţi, să aibă parte de un cămin stabil, unde visele să devină realitate. Pentru ca lipsurile să nu le răpească şansa de a excela, David face apel la donaţii pe hhc.galantom.ro/p/david pentru Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor şi mama lor. La finalul campaniei (4 - 30 septembrie 2023), unul dintre donatori va câştiga, prin tragere la sorţi, o întâlnire cu campionul nostru. Pentru ca cei 5 fraţi să îşi poată urma pasiunea fără nesiguranţa zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Iniţiativa Hope and Homes for Children, Fundaţie al cărei Ambasador este David Popovici, îşi propune să le ofere liniştea unui cămin al lor şi şansa de a avea propriul drum către lumea muzicii", se menţionează în comunicatul Hope and Homes for Children.

Popovici a declarat că un copil are nevoie de susţinere pentru a excela şi face un apel pentru ajutorarea celor 5 fraţi.

"Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani (n.r. - 15 septembrie). Şi nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învăţat din munca şi din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinţi care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanţă. Pentru că, fără susţinere, un copil nu poate excela, oricât şi-ar dori de mult. Pentru toată rezilienţa, pasiunea pentru muzică şi puterea acestor băieţi, de care nu mulţi dintre noi am fost capabili, de mici copii - eu aleg să cred că îi putem ajuta, împreună. Avem nevoie să strângem 45.000 de euro pentru ca o casă a lor să devină punctul lor de stabilitate, pentru totdeauna", a afirmat înotătorul.

Cei cinci tineri muzicieni au câştigat până acum peste 100 de medalii la concursurile la care au participat. Andrei cântă la vioară şi a absolvit Conservatorul, Matei şi Bogdan studiază pianul şi trec în anul II la Conservator, iar Teodor şi David sunt în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeaşi facultate.

Donaţiile se pot face pe Galantom, la adresa hhc.galantom.ro/p/david, în valoare de minimum 30 de lei. Prin tragere la sorţi, care va avea loc până la 30 octombrie, unul dintre donatori se va întâlni cu David Popovici.

Anul trecut, echipamentul de campion al lui David Popovici a adunat, în mai puţin de o lună, pe platforma Galantom, donaţii în valoare de peste 40.000 de euro. Banii au mers atunci către Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială de junioare la canotaj, care se luptă cu o boală grea şi nu avea unde să locuiască împreună cu cei trei copii ai săi cu vârste între 4 şi 8 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite