David Popovici, de neoprit. Sportivul a luat aur la 100 m liber la Campionatul Mondial de juniori din Peru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici este de neoprit. Sportivul român a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Natație rezervat juniorilor, unde a cucerit medalia de aur în proba regină de 100 m liber. În marea finală de la Lima, David s-a impus cu timpul de 47.13. Pe podium au mai urcat croatul Jere Hribar (49.37) și cipriotul Nikolas Antoniou (49.91).

David Popovici a cucerit aurul și în Peru FOTO EPA-EFE
David Popovici a cucerit aurul și în Peru FOTO EPA-EFE

În aceeași cursă, Patrick Sebastian Dinu a terminat pe locul 5 (50.09).

Mulțumesc pentru că ne-ați primit (n.r. organizatorii) și ați avut grijă de noi. Publicul a fost foarte bun, gălăgios. Vă aplaud și vă mulțumesc pentru că ne-ați susținut”, a declarat sportivul român, după finala probei de 100 m liber.

La CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 și 200 m liber, tot aur la ștafeta masculină 4x100 m liber și argintul la ștafeta mixtă 4x100 m liber.

România a obținut opt medalii la Lima

La Campionatele Mondiale de la Lima, România a cucerit opt medalii: aur la 100 m liber masculin (David Popovici), aur la 200 m liber masculin (David Popovici), aur la 50 m liber feminin (Bianca Costea), aur cu ștafeta masculină de 4x100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu), argint la 400 m liber masculin (Vlad Stancu), argint cu ștafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu), bronz la 800 m liber masculin (Vlad Stancu) și bronz la 1.500 m liber masculin (Vlad Stancu).

Un palmares excepțional

Recordul mondial al probei, pe care David Popovici l-a stabilit luna trecută la Campionatele Europene de seniori de la Roma, este de 46 de secunde și 86 de sutimi. În iunie, când a devenit campion mondial la seniori, la Budapesta, Popovici înotase cei 100 de metri în 47 de secunde și 58 de sutimi.

Aceasta este pentru David Popovici a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima.  El obținuse joi o medalie de aur și în proba de 200 m liber, când a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției mondiale de juniori. Popovici mai are un aur în proba de ştafetă 4x100 m liber.

După succesul de duminică noapte, David Popovici deține acum medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori. David Popovici împlinește 18 ani la 15 septembrie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite