David Popovici, cel mai frumos mesaj de felicitare: Legendarul Phelps i-a îndeplinit marea dorință

0
0

David Popovici s-a întors în țară, doar ca să-și facă bagajele pentru a pleca din nou. Pentru că, în acest weekend, el va porni spre America Sud. Mai precis, spre Peru pentru Mondialele de juniori.

Popovici a intrat deja in clubul celor mai buni sportivi români din istorie. FOTO: Inquam Photos
Popovici a intrat deja in clubul celor mai buni sportivi români din istorie. FOTO: Inquam Photos

Puștiul legitimat la CS Dinamo are o vară de vis! Până acum, a cucerit 9 medalii dintre 8 de aur. Și a devenit cel mai rapid om din istorie, în proba de 100 de metri liber.

Având în vedere aceste rezultate fabuloase, nu e de mirare că lumea îl compară deja pe Popovici cu legendarul Michael Phelps (SUA, 37 de ani), cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 28 de clasări pe podium! Chiar și fostul antrenor al americanului l-a analizat pe David Popovici, într-o încercare de a explica rezultatele sale excelente.

Acum, la revenirea în țară, David, într-un interviu acordat pentru TVR, a povestit că mesajul de felicitare primit de la Phelps, după recordul mondial la 100 de metri liber, a fost cel mai valoros pentru el, după aceste Europene de la Roma.

Ce a spus Daivd Popovici?

*Cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Michael Phelps, care a pus la el pe Instagram Story că sunt rapid și cred că de mic îmi doream să mă cunoască cineva atât de important. Am reușit și cel mai impresionant rezultat, să devin cel mai rapid înotător din istorie. A însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă știu să devin cel mai rapid din istorie la ceva. Sper să vină cineva să-l bată și să concurez cu el. Recordul ăsta nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă și-l voi bate, voi veni din urma mea.

*A fost foarte frumos la Roma, m-am bucurat să mă întorc, am înotat în fața a 7.000 de spectatori. A fost tot ce aveam nevoie pentru a duce sportivul, în cazul ăsta pe mine, la un nivel foarte înalt. Nu prea aveam niciun obiectiv pentru Campionatul European de seniori de la Roma, dar mi-am propus să mă distrez și să înot foarte repede.

Încă două concursuri internaţionale în 2022

Sezonul competiţional încărcat al lui David Popovici include încă două evenimente, în acest an:

*Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august - 4 septembrie)

*Campionatele Mondiale de juniori în bazin scurt, de 25 de metri, la Melbourne (13 – 18 decembrie)

Aşadar, bilanţul fabulos al lui Popovici, cu opt medalii de aur câştigate deja în această vară, are toate şansele să devină şi mai bun până la finalul anului.

David Popovici, o vară de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite