Dan Șucu, exploziv după instalarea lui Lennon: a explicat, în premieră, debandada din acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul acţionar al echipei Rapid, Dan Şucu, a transmis un mesaj suporterilor cu ocazia numirii noului antrenor, Neil Lennon, declarându-se mulţumit de alegerea făcută în privinţa nord-irlandezului, despre care a spus că este un tehnician energic şi foarte autoritar.

Dan Șucu, principalul acționar al Rapidului. FOTO: Arhiva Adevărul
Dan Șucu, principalul acționar al Rapidului. FOTO: Arhiva Adevărul

"Stimaţi rapidişti, mă mulţumeşte faptul că domnul Neil Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România. Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reuşită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur şi simplu sunt implementate. Un antrenor cu rezultate excepţionale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Şi, în plus faţă de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferinţe subiective în ceea ce priveşte lotul", a afirmat Şucu în mesajul publicat pe site-ul oficial al clubului.

El a precizat, totodată, că este convins că Lennon va instaura ordinea în echipă astfel încât să nu mai existe jucători care să-şi manifeste "rapidismul" din discotecă.

Dan Șucu, alături de Neil Lennon în timpul semnării contractului. FOTO: Facebook / FC Rapid 1923
Dan Șucu, alături de Neil Lennon în timpul semnării contractului. FOTO: Facebook / FC Rapid 1923

"Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-şi manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus faţă de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea şi determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut faţă de stagiunea abia încheiată. Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani şi putem să o facem doar pe baza unor performanţe sportive foarte bune", a completat acţionarul rapidist.

Dan Şucu i-a mulţumit şi lui Mircea Lucescu pentru sfaturile primite: "Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon şi de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulţumesc în mod special, vom continua investiţiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriţie) şi, normal, vom continua investiţiile în jucători valoroşi, cu mentalitate de învingători. Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!".

Echipa Rapid a anunţat, luni, pe site-ul oficial, perfectarea contractului cu tehnicianul nord-irlandez Neil Lennon, care va ocupa funcţia de antrenor principal.

Play-off, etapa a 10-a (ultima)

Sâmbătă

CFR Cluj – Farul 21.00

Universitatea Craiova – Sepsi 21.00

Duminică

Rapid – FCSB 2-0

Clasament

1. FCSB 49 de puncte

2. CFR Cluj 43p*

3. Universitatea Craiova 41p*

4. Farul Constanța 36p*

5. Sepsi 34p*

6. Rapid 32p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu Universitatea Cluj, miza fiind accederea în preliminariile Conference League.

Meciurile de baraj din fotbalul intern

Play-off-ul de menținere / promovare în Superliga

Vineri

FC Botoșani – CS Mioveni 1-0

Returul se va juca pe 24 mai, de la ora 20.00

Play-off-ul Conference League

Duminică

Oțelul Galați – Universitatea Cluj 0-2

Play-off-ul de menținere / promovare în Superliga

Astăzi, ora 20.00

Dinamo – Csikszereda

Se va juca pe Arena Națională. Returul se va disputa pe 27 mai, de la ora 20.00.

Play-off-ul Conference League

Duminică, ora 20.00

Universitatea Craiova – Universitatea Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite