Cumplitul accident de Formula 1 suferit în iulie 2012 a ucis-o pe Maria de Villota un an mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Villota, fost pilot de Formula 1 FOTO Reuters
Maria Villota, fost pilot de Formula 1 FOTO Reuters

Formula 1 şi sportul, în general, au primit o veste cutremurătoare, potrivit căreia pilotul Maria de Villota a fost găsită fără suflare în camera sa de hotel. Potrivit primelor ipoteze care vizează posibila cauză a decesului, Maria ar fi murit din cauza rănilor suferite în timpul unei accidentări grave petrecute în iulie 2012.

Sportiva în vârstă de 33 de ani, fost pilot de rezervă la F1 Marussia, a fost descoperită într-un hotel din Sevilla, unde era pentru a-şi lansa cartea autobiografică. 

Maria purta povara unei poveşti triste, după ce în iulie 2012 suferise un accident grav, în care monopostul său a intrat în macaraua din zona boxelor de pe Aerodromul Duxford (Cambridgeshire, Marea Britanie). 

Ea a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale la nivelul feţei şi al craniului pentru a-şi reveni după accident. În pofida eforturilor medicilor, Maria de Villota şi-a pierdut vederea la ochiul drept.

Cercetând cauzele morţii, anchetatorii au declarat că Maria a decedat ca urmare a leziunilor pe care le-a suferit în urmă cu un an. Autoritatea pentru Siguranţă şi Sănătate din Marea Britanie a anunţat că cercetează posibila legătură cauzală între accidentul de acum un an suferit de Maria de Villota şi decesul ei, informează BBC.

Familia a comentat cele întâmplate, declarând: „Maria a plecat, dar ne-a lăsat un mesaj foarte clar, de bucurie şi speranţă, care ne ajută în aceste momente dureroase“. Totodată, membrii familiei au anunţat că fostul pilot va avea o înmormântare foarte discretă la Madrid.

Citeşte şi:

Un pilot de Formula 1 a fost găsit mort în camera sa de hotel

Lumea automobilismului este în doliu după o veste cutremurătoare care a apărut pe agenţiile de ştiri în această dimineaţă. Maria de Villota, pilot de încercări la Marussia, a fost găsită moartă în camera sa de hotel.

VIDEO Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului suferit

Pilotul echipei Marussia Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept în accidentul suferit, marţi, în timpul unei sesiuni de teste efectuate cu un monopost de Formula 1 pe aerodromul Duxford şi este în continuare într-o stare critică, dar stabilă.

VIDEO Cine este femeia-pilot de teste de la Marussia

Echipa de Formula 1 Marussia a anunţat că a angajat-o ca pilot de teste pe Maria de Vilotta. Nu este exclus ca ea să şi concureze în ediţia 2012 a Campionatului Mondial. Desigur, în cazul în care va scoate timpi buni la antrenamente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite