Cum a ajuns Rickie Lambert dintr-o fabrică de sfeclă la naţionala Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anglia - Scoţia: 3-2 / Anglia a câştigat amicalul disputat împotriva reprezentativei Scoţiei, iar omul meciului a fost Rickie Lambert, cel care a marcat golul victoriei şi care se remarcă printr-o poveste de viaţă senzaţională.

În vârstă de 31 de ani, Rickie Lambert s-a remarcat la debutul său în echipa naţională a Angliei atât prin golul învingător, cât şi prin parcursul vieţii. Cariera sa îşi are începuturile la Liverpool, formaţie la care a făcut junioratul, iar debutul ca senior s-a petrecut în tricoul lui Blackpool. În acea perioadă, Lambert s-a făcut cunoscut drept un om care nu se fereşte să muncească, astfel încât fotbalistul englez şi-a petrecut vara anului 2001 lucrând într-o fabrică de sfeclă, înainte ca Macclesfield să îi ofere 50 de lire sterline pe săptămână, bani care îi acopereau cheltuielile de deplasare. 

„Acea perioadă m-a făcut să realizez că dacă nu dai ce ai mai bun, poţi să-ţi iei la revedere de la visurile tale“. În următorii opt ani, Lambert a jonglat între ligile secunde şi a înscris goluri peste tot pe unde a evoluat: 18 la Stockport, 28 la Rochdale şi 51 la Bristol Rovers, înainte de a semna cu Southampton în anuş 2009. Fotbalistul povesteşte că la „The Saints“ şi-a dat seama de responsabilităţile pe care le are un fotbalist profesionist. 
Dave Merrington, fost antrenor al echipei Southampton, îl caracterizeaza în februarie pe Lambert „la fel de bun ca orice atacant din Premier League“. Evoluţiile uimitoare şi perseverenţa lui Lambert l-au determinat pe selecţionerul Angliei, Roy Hodgson să arunce o privire la parcursul fotbalistului. „Acesta este un om care a ajuns unde a ajuns pe calea grea. A pornit de jos, cred că e o persoană care a muncit din greu şi care a merită să fie selecţionat“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Scandal de dopaj la haltere: România, rămasă fără cinci medalii. Povestea lui Răzvan Martin, sportivul care ridică 20 de tone la antrenamente

„Meciul vieţii“. Un antrenor celebru îşi spune povestea luptei împotriva cancerului: „10 zile între viaţă şi moarte“

Povestea lui Gabi Iancu, marcatorul „dublei“ care ar putea trimite Steaua în playoff-ul grupelor Champions League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite