CTP, dezgustat de Sabalenka: de ce a comparat-o cu armata lui Lukașenko

0
Publicat:

Se spune că gusturile nu se discută și, pornind de aici, și Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului, are anumite preferințe, dar și jucători pe care nu-i suportă. În a doua categorie se află una dintre cele mai bune sportive din circuitul feminin la ora actuală. Vorbim despre Aryna Sabalenka (Belarus, 25 de ani, 2 WTA).

Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka

În palmaresul acesteia figurează două trofee de Grand Slam, cucerite la Australian Open 2023 și 2024. Și în celelalte turnee majore, Aryna s-a descurcat foarte bine până acum, având o semifinală la French Open (2023), două prezențe în careul de ași la Wimbledon (2021, 2023), plus o finală pierdută la US Open (2023).

În ciuda acestor rezultate remarcabile, Sabalenka e considerată o jucătoare de neprivit de către Cristian Tudor Popescu. Care, totuși, a fost nevoit să urmărească prestația acesteia, de dragul Emmei Răducanu (Marea Britanie, 21 de ani, 250 WTA). Cele două s-au înfruntat, în turul III de la Indian Wells și, așa cum era de așteptat, Răducanu a fost învinsă în minimum de seturi: 3-6, 5-7.

După acest meci, care a trimis-o pe Sabalenka în optimi – urmează duelul cu americanca Emma Navarro (22 de ani, 23 WTA) – Cristian Tudor Popescu a scris un scurt comentariu pe pagina sa de Facebook în care a explicat că, la cum se comportă Aryna pe teren, ea ar trebui să fie penalizată.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Tenis feminin? Nu mă uit la meciurile Sabalenkăi. Mă dezgustă literalmente forța brută, înălțimea, urlete animalice ale bielorusei. Am făcut o excepție pentru Emma Răducanu, jucătoare elegantă, tehnică, cu un fizic normal, al cărei tenis îmi place mult chiar și când pierde.

*Sabalenka a câștigat 6-2, 7-5, dar bazându-se pe nedreptăți revoltătoare. A servit 8 sau 9 ași, și nu mai știu câți semiași. Când a avut nevoie, s-a scos cu serviciul. La 1,82 m și 80 kg nu e prea greu să faci asta. Acest avantaj, care nu ține de valoarea jucătoarei, ar putea fi mult diminuat prin eliminarea din regulament a serviciului 2. Atunci, Sabalenka și altele ca ea, pe un singur serviciu, cu siguranță nu vor mai produce atâția ași.

*Apoi, zbieretele prelungi, „Aaaîaaa!”, copiate probabil după strigătele de atac ale armatei lui Lukașenko, se suprapun cu pregătirea pentru lovitură, ba chiar și cu lovitura adversarei. Ceea ce este incorect. Potrivit regulamentului, nu este permis ca o jucătoare să fie disturbată prin zgomote când lovește mingea. Ce face Sabalenka e totuna cu strigătele unui ins din tribună pe jocul Emmei Răducanu, numai că insul e în teren! Așa cum arbitrul ar trebui să dispună scoaterea individului din tribună, Sabalenkăi ar trebui să-i dea avertisment și apoi punct pierdut. Mijloacele vlăjgancei bieloruse sunt bune pentru ea și rele pentru tenis, mai ales pentru cel feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite