Cristina Neagu, lovitură cruntă înainte de Mondial: Anunțul selecționerului Florentin Pera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca de obicei, finalul anului va fi despre handbalul feminin în România. Chiar dacă Mondialul pornește la drum de mâine, pentru iubitorii acestui sport din țară adevăratele emoții vor începe de vineri, 1 decembrie. Pentru că atunci naționala pregătită de Florentin Pera își va începe parcursul la CM 2023, la Herning (Danemarca). Din păcate, fără Cristina Neagu (35 de ani) într-o prima fază.

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Accidentată la club, într-o partidă a CSM-ului de acasă cu Debrecen, cea mai bună handbalistă a României a tot sperat să fie refăcută pentru debutul naționalei la Mondiale. Acum însă, din păcate, a realizat că va fi imposibil să joace în prima fază a grupelor. Ceea ce a și confirmat, astăzi, selecționerul Florentin Pera, potrivit Antena Sport.

E o pierdere mare. Sper măcar în partea a doua a competiţiei, în Grupele Principale, să poată intra şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Ea îşi doreşte să încheie (n.r. – cariera ei la echipa națională) cu o calificare la Jocurile Olimpice. Primul pas e la Campionatul Mondial. Vor fi meciuri de foc, fiecare meci va fi ca o finală“, a spus Pera.

Acesta a precizat că Neagu a stat departe de antrenamente o perioadă lungă și, drept urmare, nu va putea evolua în primele trei partide ale tricolorelor la Cupa Mondială. „Va fi dificil pentru Cristina, fiindcă n-a făcut niciun antrenament în ultimele două săptămâni. Chiar dacă va începe zilele următoare pregătirea, are nevoie de puţin timp“, a explicat selecționerul României.

Plasată în grupa E a Mondialului, România va juca, pe rând, cu Chile (vineri, 1 decembrie, ora 19.00), Serbia (duminică, 3 decembrie, ora 19.00) și cu Danemarca (marți, 5 decembrie, ora 21.30). Primele trei clasate vor avansa în Grupele Principale.

Ultima participare reușită a tricolorelor la un Mondial datează din 2015, cu o clasare pe locul 3. Apoi, pe rând, la edițiile din 2017, 2019 și 2021, româncele au ocupat pozițiile 10, 12 și 13 în ierarhia finală a competiției, cu rezultate dezamăgitoare, în mare parte.

Lotul României pentru Cupa Mondială din 2023

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM "U" Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);

Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite