Cristiano Ronaldo a creat frenezie în Arabia Saudită. Câte tricouri cu numele lui se vând pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabii au dat lovitura prin aducerea lui Cristiano Ronaldo, chiar dacă portughezul nu a marcat pentru Al Nassr în cele două partide oficiale pe care le-a jucat până acum. Primul meci oficial al superstarului în tricoul galben s-a lăsat așteptat din cauza suspendării de două etape primite în perioada în care juca la Manchester United.

Cristiano Ronaldo a început o nouă etapă a carierei. Foto Al Nassr
Cristiano Ronaldo a început o nouă etapă a carierei. Foto Al Nassr

Al Nassr l-a urcat pe Cristiano Ronaldo pe primul loc în topul celor mai bine plătiți sportivi de pe Planetă, cu 200 de milioane de euro pe sezon, însă își recuperează o parte din bani de pe urma portughezului. Pe lângă biletele la meciurile formației arabe și acțiuni de marketing, clubul face bani frumoși și din vânzările de tricouri cu numele atacantului lusitan.

Conform Marca, de la aducerea portughezului, Al Nassr a vândut în medie, în magazinele oficiale, 400 de tricouri pe zi, la prețul de 400 de euro bucata. Asta înseamă 160.000 de euro pe zi și aproape 5 milioane de euro într-o lună!

Portughezul a ridicat exponențial notorietatea clubului. Foto EPA EFE
Portughezul a ridicat exponențial notorietatea clubului. Foto EPA EFE

Nu numai vânzările din magazine au explodat după transferul lui Ronaldo, ci și notorietatea clubului. Pe Instagram, clubul era urmărit de 600.000 de persoane înainte de achiziționarea atacantului pentru ca în prezent să ajungă la peste 12,3 milioane de urmăritori! De 20 de ori în mai puțin de o lună!

Ronaldo poate debuta duminică pentru Al Nassr

Cristiano Ronaldo și-a ispășit cele două etape de suspendare primite pe când juca în Anglia și a evoluat în două partide pentru Al Nassr, 1-0 cu Al Ettifaq și 1-3 cu Al Ittihad. De când s-a transferat în Arabia Saudită, Ronaldo a mai evoluat în amicalul de lux dintre selecționata jucătorilor de la Al Nassr și Al Hilal contra lui PSG, câștigat de parizieni cu 5-4, partidă în care atacantul a punctat de două ori.

La începutul acestui an, Ronaldo a semnat un contract cu Al Nassr valabil până în vara anului 2025, perioadă în care va câștiga aproximativ o jumătate de miliard de euro. Câteva zile mai târziu a fost prezentat oficial în fața a 30.000 de fani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite