COVID-19 lovește dur în Italia: Decizii drastice pe fondul înmulțirii cazurilor

0
Publicat:

Cinci noi cazuri de COVID-19 au fost detectate la cicliştii care participă la Turul Italiei 2023, dintre care patru de la echipa Soudal Quick-Step a lui Remco Evenepoel, iar rutierii în cauză nu vor lua startul în etapa a 11-a de miercuri, au anunţat echipele acestora.

Eroii din linia I în lupta cu SARS-CoV-2
Eroii din linia I în lupta cu SARS-CoV-2

"Ca urmare a acestui val de infectări, o serie de teste au fost efectuate în rândul staffului prezent în Italia, iar Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke şi Matteo Cattaneo sunt în imposibilitatea de a mai continua", a informat Soudal Quick-Step într-un comunicat publicat.

Medicul echipei, Toon Cruyt, a precizat că doi dintre ei prezentau simptome luni dimineaţă, iar testele antigen efectuate au fost negative, dar testele PCR efectuate celor şapte ciclişti s-au dovedit pozitive. "Vom continua să urmărim situaţia şi să aplicăm protocolul de testare pentru ceilalţi trei sportivi rămaşi şi pentru staff", a adăugat echipa.

Printre cei trei ciclişti rămaşi în cursă de la Soudal Quick-Step, cel mai bine clasat este belgianul Ilan van Wilder, locul 19, la 12 min 7 sec de purtătorul tricoului roz, Geraint Thomas (Ineos Grenadiers).

Un alt caz pozitiv la COVID-19 a fost raportat, miercuri, de echipa AG2R-Citroen, cel al italianului Andrea Vendrame, care nu va lua nici el startul. În total, 14 ciclişti pozitivi la COVID au abandonat de la debutul "Il Giro" pe 16 mai. Alţi câţiva rutieri au fost constrânşi, de asemenea, să abandoneze în ultimele zile, acuzând stări de rău, dar fără să se cunoască natura acestora.

După abandonul lui Remco Evenepoel, organizatorii Turului Italiei au întărit măsurile de securitate, obligând fanii care intră în contact cu cicliştii să poarte măşti.

Belgianul Evenepoel s-a retras din Giro duminică, la scurt timp după ce a reintrat în posesia tricoului roz, după o victorie strânsă la contratimp, alăturându-se astfel columbianului Rigoberto Uran şi italianului Filipo Ganna, care au renunţat la rândul lor din cauza coronavirusului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite