Cornel Dinu se implică în conflictul Hagi - Iordănescu. Ce spune despre „neexperimentatul Edi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Dinu a vorbit despre conflictul dintre Edi Iordănescu și Gheorghe Hagi, pe tema neconvocării lui Ianis Hagi la națională pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024.

Cornel Dinu a pregătit naționala României înainte de Anghel Iordănescu. Captură TV
Cornel Dinu a pregătit naționala României înainte de Anghel Iordănescu. Captură TV

Fostul mare internațional pune această situație pe seama lipsei de experianță a selecționerului și dă un exemplu în care tatăl lui Edi, Anghel Iordănescu, a procedat diferit într-o speță similară.

„Stelea povestea aceeaşi situaţie, dar cu urmaşul meu la naţională, Puiu Iordănescu. Faptul că, deşi el nu juca la Salamanca, Puiu l-a convocat şi l-a pus în poarta naţionalei pentru a-i da moral şi pentru că era cel mai bun portar. A apărat foarte bine, s-a terminat la egalitate, 1-1 cu Spania.

Edi Iordănescu, prins în mijlocul scandalului de la națională. Foto SportPictures
Edi Iordănescu, prins în mijlocul scandalului de la națională. Foto SportPictures

O influenţă deosebită asupra unor decizii luate de neexperimentatul Edi Iordănescu pentru acest nivel (n.r. – la naţională)… El se sfătuieşte cu tatăl lui, dar iată că tatăl lui, într-o situaţie similară, l-a luat pe Stelea şi l-a pus în poartă, dar fiul, care sigur se sfătuieşte cu tatăl, are o altă atitudine.

Nu cunosc situaţia reală după un an de accidentare, situaţia fizică, dar din punct de vedere al lotului cu un plan pe teremen lung se putea să-i dea încredere pentru naţională. Moral, dacă ar exista aşa ceva… Vedeţi că ăştia care au jucat mai puţin au mai puţin suflet şi unele decizii anulează sensibilitatea sufletească.

Tatăl a acţionat corect, chemându-l pe Stelea, care nu juca, dar fiul face altceva. Între cei doi există conlucrare clară. Nu e ieşit din comun că Puiu e nelipsit de la meciuri”, a declarat Cornel Dinu la Orange Sport.

Un șoc pentru un fotbalist neconvocat

Scandalul a debutat în urmă cu câteva zile, după ce Gică Hagi a avut a văzut că fiul său nu a fost convocat: „S-au trimis mesaje. Nu confundați a sta de vorbă cu a trimite mesaje. (n.r. Edi Iordănescu s-a justificat că a vorbit cu Ianis înainte de a lua decizia). Ca fotbalist, să văd că nu sunt pe lista de convocare a stranierilor este un șoc. Am fost jucător, e un șoc. După ce a anunțat lista, i-a dat mesaj.

Asta e inadmisibil, pentru că a declarat că Ianis lipsește. Cum lipsește Ianis? Nu e dorit. Dacă era dorit, era acolo, el e sănătos. Ianis a făcut antrenamente cu noi trei zile, am văzut foarte bine”.

Ianis Hagi (Glasgow Rangers) a stat mai bine de un an în afara terenului de joc din cauza unei accidentări și nu a apucat să joace foarte mult, iar acesta ar fi unul din motivele pentru care selecționerul nu l-a convocat pentru partidele cu Andorra (25 martie, ora 21.45, Antena 1) și belarus (28 martie, ora 21.45, Prima TV), primele din ptreliminariile Euro 2024.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite