CM 2014. Primele meciuri din optimi: Brazilia - Chile şi Uruguay - Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
neymar foto reuters

Astăzi încep primele meciuri din optimile CM 2014. Balul e deschis de duelul sud-american dintre Brazilia şi Chile (ora 19.00, TVR1), urmat de o altă partidă între două selecţionate de pe acest continent, Uruguay – Columbia (ora 23.00, TVR 1).

Brazilia - Chile (ora 19.00, TVR1)

Ţara gazdă şi marea favorită întâlneşte o rivală din America de Sud. Brazilia n-a mai pierdut în faţa selecţionatei statului Chile de 14 ani, iar pe teren propriu nu s-a înclinat niciodată în faţa echipei poreclite „La Roja“. Anul trecut, cele două naţionale au jucat două amicale, 2-1 pentru Brazilia, în noiembrie, în Canada, şi un 2-2 în aprilie, pe arena „Mineirao“, aceeaşi pe care vor juca acum. 

Într-un interviu din luna decembrie 2013, cu mult înainte de startul turneului final, Luis Felipe Scolari, selecţionerul Braziliei, declara că îşi doreşte să evite în optimi o întâlnire cu Chile, o declaraţie care a provocat uimire la momentul respectiv, în condiţiile în care nimeni nu prea dădea şanse sud-americanilor să părăsească o grupă din care făceau parte campioana (Spania) şi vicecampioana mondială (Olanda). 

Cea mai bună clasare a chilienilor în istoria CM este un loc 3 ocupat în 1962, la un turneu final pe care l-au găzduit, însă şi atunci cei care i-au învins în semifinale au fost chiar brazilienii, scor 4-2. A fost prima şi singura dată când La Roja a depăşit faza optimilor. În 1998, în optimi, Brazilia a eliminat-o pe Chile cu 4-1, iar scenariul s-a repetat, în aceeeaşi fază, chiar la Mondialul din Africa de Sud, scor 3-0. 

Echipe probabile: 

Brazilia: Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Luiz Gustavo - Willian, Oscar, Neymar - Fred

Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Mena - Gutierrez, Aranguiz, Diaz, Valdivia - Sanchez, Vargas

Arbitru: Howard Webb (Anglia) 

Uruguay – Columbia (sâmbătă, ora 23.00, TVR 1)

Columbienii sunt cu moralul la cote maxime, după ce au scăpat de inamicul public numărul 1, Luis Suarez. FIFA a decis să-l pedepsească drastic pe atacantul uruguayan, după ce acesta l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini în partida cu Italia, ultima din grupe. Astfel, vârful lui Liverpool a fost suspendat 9 meciuri de la echipa naţională şi 4 luni din orice activitate legată de fotbal. Suarez a primit şi o amendă de 65.000 de lire sterline. Primul meci în care Uruguayul va trebui să se descurce fără Suarez e chiar cel contra Columbiei. În singurul joc în care Suarez n-a fost pe teren, la turneul final, Uruguayul a pierdut cu 3-1 meciul cu selecţionata din Costa Rica. 

Favorită pare Columbia, una dintre revelaţiile acestui Mondial, care a încheiat pe primul loc, cu maximum de puncte, în grupa . O echipă relativ neexperimentată pentru această competiţie, care a revenit după 16 ani la un CM, şi care şi-a pierdut pierdut starul şi golgheterul (Falcao) înaintea acestui turneu final. A ieşit însă la rampă James Rodriguez, mijlocaşul ofensiv al lui AS Monaco, care a avut o evoluţie impresionată în faza grupelor,  singurul jucător, alături de Messi, care a marcta în toate cele trei meciuri din această etapă a CM. 

De obicei, întâlnirile dintre aceste două echipe au consemnat partide cu multe goluri, 97 în cele 38 de dispute directe (54 marcate de Uruguay, 43 de Columbia). 

Echipe probabile

Colombia: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - Sánchez, Aguilar - Cuadrado, Rodríguez , Martinez - Gutiérrez.

Uruguay: Muslera - Cácares, Godín, Giménez, Pereira - González, Rios, Rodríguez - Lodeiro - Forlán, Cavani.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

CM 2014 Tabloul complet al optimilor de finală şi programul acestora

REPORTAJ ÎNTR-O FAVELĂ DIN RIO DE JANEIRO

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite