„Circarul“ Șumudică, arătat cu degetul din Germania: Explicația refuzului primit de la Rapid

0
Publicat:

Rapid, de când a intrat sub conducerea cuplului Victor Angelescu – Dan Șucu, dă impresia că vrea să fie un club altfel, fără legătură cu obiceiurile proaste ale multor rivale din Superliga, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește conduita oficialilor. Tocmai de aceea, la Rapid nu prea s-au făcut cheltuieli „fără cap“, iar oamenii din conducere au, totuși, alt tip de discurs în aparițiile lor publice, fără afirmații bombastice, absurde.

Marius Șumudică, un antrenor care a plătit pentru comportamentul său. FOTO: Arhiva Adevărul
Marius Șumudică, un antrenor care a plătit pentru comportamentul său. FOTO: Arhiva Adevărul

Având în vedere acest tablou, instalarea lui Marius Șumudică (52 de ani), ca antrenor al Rapidului, ar fi fost ca... nucă în perete! Pentru că, după cum Adevărul a arătat aici, excentricul tehnician a creat mari probleme oriunde a fost și, după cum a indicat Victor Angelescu, a fost și un mare critic al Rapidului!

În aceste condiții, șefii clubului au preferat numirea lui Bergodi, dar italianul va avea o viață foarte grea tocmai din cauza întâmplărilor care au precedat sosirea sa în Giulești, așa cum Adevărul a explicat aici.

Contactat de Orange Sport, Marcel Răducanu (68 de ani) a insistat că Rapid a făcut o mutare inspirată, atunci când a respins instalarea lui Șumudică pe bancă, la presiunea liderilor galeriei. Aflat în Germania, fostul internațional s-a arătat, la rândul său, dezamăgit de problemele comportamentale ale lui Șumudică, la mai toate formațiile pe care le-a pregătit.

Ce a spus Marcel Răducanu?

*Nu-l cunosc (n.r. – pe Șumudică) nici ca jucător, nici antrenor, ca să spun mai multe, dar părerea mea e că dacă vrei să vii la un club precum Rapid, nu faci circul făcut de Şumudică. Trebuie să acţionezi cu puţină diplomaţie. El a făcut un circ şi, din ce am văzut, cam aproape peste tot pe unde a fost, a avut astfel de probleme. Ba a primit cartonaşe roşii, ba s-a certat cu diferiţi patroni sau oameni din fotbal. Nu zic, că poate e antrenor bun, dar atunci când vrei să vii la o echipă, chiar dacă spui că-ţi doreşti să vii atât de mult acolo, trebuie să acţionezi altfel.

*Bergodi a antrenat Sepsi, a avut rezultate bune acolo. În definitiv, a fost alegerea patronului şi preşedintelui și trebuie luată ca atare, acceptată.

*Îmi pare rău că a plecat Adi Mutu, că a făcut o echipă, a avut şi ceva rezultate, jucătorii începusă să se obişnuiască cu el, el cu echipa, dar, până la urmă, e de înţeles. Nu trebuie judecat. A vrut, probabil, să antreneze şi în alt campionat, unde se poate afirma.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite