Cine e Garbine Muguruza, adversara Simonei Halep în turul 2 la Wuhan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cap de serie numărul 2, Simona Halep intră în turneul de la Wuhan abia în turul 2, acolo unde o va întâlni marţi dimineaţă, de la ora 06.00 (Digisport 2) pe jucătoarea de tenis din Spania Garbine Muguruza (locul 22 WTA).

Muguruza a învins-o astăzi în turul I de la Wuhan pe compatrioata sa, Maria-Teresa Torro-Flor (75 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore şi şapte minute. 

În vârstă de 20 de ani, Muguruza (1,82m / 73 kg) este una din revelaţiile tenisului spaniol. Jucătoarea s-a născut la Caracas, mama fiind din Venezuela, iar tatăl spaniol. A început tenisul de la trei ani, iar suprafaţa favorită este hard-ul.

A reuşit un rezultat mare în acest an, cel mai bun din carieră, când a învins-o pe Serena Williams, liderul WTA, în sferturile de la Roland Garros. A fost eliminată apoi în semifinale de Maria Şarapova, cea care avea să o învingă şi pe Halep, în ultimul act. 

Tot în acest an, Muguruza a câştigat şi primul său titlu WTA, în ianuarie, la Hobart (Australia), în faţa cehoaicei Klara Zakapalova. 

Două luni mai târziu a pierdut finala de la Florianapolis (Brazilia), în faţa aceleiaşi jucătoare. 

Garbine Muguruza şi Simona Halep nu s-au mai întâlnit niciodată în carieră. 


Wuhan, Turneu Premier 5: premii totale de 2,4 milioane de dolari, 900 de puncte WTA pentru câştigătoare

Turneul de la Wuhan este la prima ediţie şi înlocuieşte turneul din Tokyo, intrând astfel pe lista competiţiilor din categoria Premier 5, alături de cele din Doha, Roma, Toronto şi Cincinnati). Premier 5 reprezintă al treilea nivel al tenisului feminin, după turneele de Grand Slam şi Premier Mandatory. 

Competiţia se defăşoară la Wuhan Optical Valley International Tennis Center, între 21 şi 27 septembrie, pe suprafaţă hard, şi are premii totale de 2,4 milioane de dolari. Câştigătoarea va primi 900 de puncte WTA. 

Wuhan, cu 10,2 milioane de locuitori, este capitala provinciei Hubei şi cel mai populat oraş din China centrală. Este oraşul natal al lui Na Li, anunţată iniţial printre jucătoarele care ar fi trebuit să participe la ediţia inaugurală. Chinezoaica şi-a anunţat însă în urmă cu câteva zile retragerea din cariera competiţională, din cauza accidentărilor

Tragerea la sorţi a fost relativ cu noroc pentru Halep (locul 2 WTA). Cele mai grele nume aflate pe partea de tablou a româncei sunt Angelique Kerber (Germania, locul 8 WTA), pe care ar putea-o întâlni în sferturi, Petra Kvitova (Cehia, locul 3 WTA) sau Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 5 WTA), cu care Halep nu se poate duela decât în semifinale. 

În schimb, în partea superioară de tablou se găsesc Serena Williams (SUA, locul 1 WTA) şi Maria Şarapova (Rusia, locul 5 WTA), care se pot lupta cu Halep doar în finală. 

Vezi şi 

Româncele au cucerit Asia: Simona Halep, vedetă la Wuhan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite