Româncele au cucerit Asia: Simona Halep, vedetă la Wuhan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu, la simplu, şi Irina Begu, la dublu, au câştigat în weekend turneele de la Guangzhou (China), respectiv Seul (Coreea de Sud), iar Simona Halep a fost invitată de organizatorii concursului de la Wuhan la ceremonia de deschidere.

Tenismenele noastre se simt excelent în Asia, unde în această perioadă au loc mai multe turnee din circuitul feminin. La Guangzhou, în China, Monica Niculescu a avut o evoluţie perfectă, încununată cu victoria categorică (6-4, 6-0) din finala cu Alize Cornet, jucătoare care în acest an a bătut-o de două ori pe Serena Williams. Pentru performanţa ei, Monica a încasat peste 100.000 de dolari şi a primit 280 de puncte, cu care va urca în ierarhia mondială de pe locul 60 până pe 42. Cu lovitura ei unică în tenis, Monica Niculescu a stârns multe aprecieri, inclusiv în New York Times. 
În acelaşi timp cu Niculescu, dar la Seul (Coreea de Sud), Irina Begu s-a impus în proba de dublu, alături de iberica Lara Arruabarrena, cele două trecând în finală cu 6-3, 6-3 de cuplul Barthel / Minella. Pentru Begu e al doilea titlu al anului la dublu şi al patrulea al carierei.
Adversar din Spania pentru Halep
În săptămâna următoare, vine rândul Simonei Halep să-i impresioneze pe chinezi. A doua jucătoare a lumii participă la turneul Premier 5 de la Wuhan, urmând să debuteze cel mai probabil marţi contra învingătoarei din meciul Muguruza – Torro Flor, ambele din Spania. Ieri, Simona Halep a fost invitată însă de organizatori la ceremonia de deschidere, românca fiind cea care a dezvelit “imaginea” turneului, introdus în premieră în circuitul WTA.

Victoria Azarenka s-a retras din toate turneele rămase de disputat în acest sezon. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite