Cinci explicaţii pentru un faliment de 300 de milioane de euro: de ce proiectul United a eşuat cu Van Gaal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 19 trofee cucerite la nivel de club şi un loc 3 la CM 2014 cu naţionala Olandei, Louis van Gaal poate fi acuzat de orice, numai de incompetenţă nu.

De aceea, eşecul său la United e cu atât mai surprinzător, iar presa engleză a oferit motivele care au cauzat această situaţie.

*Le-a luat curajul jucătorilor – Fotbaliştilor lui United le e frică să mai rişte. În loc să încerce o pasă filtrantă, mijlocaşii preferă tot mai des mingi la alibi, trimise înapoi şi în lateral. Rezultatul? „Diavolii roşii“ au o medie de 1,22 goluri pe meci, cea mai proastă din ultimii 26 de ani.

*Fotbaliştii creativi suferă – Mata, Herrera, Martial şi Depay sunt „legaţi la picioare“ din cauza faptului că Van Gaal preferă un joc mecanic, după cum s-a explicat mai sus. 

*Rooney, inexistent – Cel mai prolific atacant al lui United traversează cea mai proastă formă din carieră. Are doar două goluri în cele 13 partide din Premier League în care a fost titular.

*Infirmeria plină – Accidentarea gravă a lui Luke Shaw l-a forţat pe Van Gaal să facă improvizaţii pentru postul de de fundaş stânga. Apărarea a fost şi mai slăbită după problemele cu care s-au confruntat Phill Jones şi Matteo Darmian. În atac, accidentările suferite de Herrera, Carrick şi Lingard s-au văzut în jocul echipei.

*Decizii proaste în vară – Di Maria şi Hernandez sunt jucători la care Van Gaal a renunţat prea uşor şi care acum strălucesc la PSG, respectiv Leverkusen. Până şi James Wilson şi Adnan Januzaj, împrumutaţi la alte echipe, ar fi putut ajuta acum United.

6 e locul pe care Manchester United îl ocupă în Premier League, având 29 de puncte după 18 etape. Lider e Leicester cu 38 de puncte.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite