S-a decis soarta lui Van Gaal: de ce a absentat olandezul de la antrenamentul de duminică şi când ar putea pleca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Louis van Gaal a avut parte de cele mai amare Sărbători din cariera sa de antrenor, iar acum a stabilit ce va face, după o întâlnire cu şefii lui United.

Înainte de Crăciun, olandezul a fost comic într-o conferinţă în care a încercat să-i pună pe ziarişti la punct. 

De Boxing Day, adică în etapa de după Crăciun, el a ajuns iarăşi subiect de bancuri în mediul online, de această dată din cauza prestaţiei echipei sale. Manchester United a pierdut fără drept de apel, în deplasare, la Stoke (0-2) la capătul unui joc insipid în care fotbaliştii au lăsat senzaţia că fuseseră învinşi, încă înainte de primul fluier.

Acest eşec a fost cel de al patrulea la rând pentru „diavolii roşii“ în toate competiţiile, ceea ce le-a dat de muncă statisticienilor. De 54 de ani nu se mai întâmplase ca United să piardă patru partide consecutive. O asemenea contraperformanţă coroborată cu eliminarea echipei din Liga Campionilor l-a făcut pe Van Gaal să recunoastră, într-un final, gravitatea situaţiei: „Nu e nevoie să fiu dat afară, poate voi pleca singur“.

Giggs a condus şedinţa de pregătire

La 24 de ore după înfrângerea cu Stoke, fostul selecţioner al Olandei a lipsit de la antrenamentul celor de la United care a fost condus de Ryan Giggs.

Iniţial, s-a vehiculat că Van Gaal a lipsit pentru a-şi rezilia contractul. Ulterior, presa britanică a scris că antrenorul batav e gata să demisioneze în cazul în care nu va învinge, luni (ora 19.30, Eurosport 1), Chelsea. Paradoxal, un alt olandez, Guus Hiddink, poate semna sentinţa lui Van Gaal, iar succesorul acestuia la United ar putea fi Jose Mourinho, cel care, recent, a părăsit Chelsea, fiind înlocuit cu Hiddink. Se spune că „The Special One“ are şi susţinerea lui Sir Alex Ferguson pentru a prelua echipa.

Leicester, bătută după zece etape

Etapa de Boxing Day, a 18-a în Premier League, a furnizat şi alte surprize pe lângă înfrângerea celor de la United.

Liderul Leicester a pierdut, în deplasare, cu Liverpool, scor 0-1. Leicester adunase opt victorii şi două remize până la eşecul suferit în faţa echipei lui Klopp. Totuşi, ocupanta locului 2, Arsenal, n-a reuşit să treacă pe 1, după ce a cedat, în deplasare, cu Southampton, scor 0-4!

„Panti“ revine cu Liverpool

La Sunderland, zdrobită de City cu 1-4, Pantilimon a rămas pe bancă, însă presa engleză a scris că portarul român va reveni printre titulari, miercuri, cu Liverpool, el fiind doar odihnit de antrenorul Sam Allardyce. „Panti“ fusese titular în precedentele 17 runde până la întâlnirea cu City. Cu sau fără internaţionalul român, Sunderland rămâne într-o situaţie critică, fiind pe penultimul loc în Premier League, la cinci puncte de salvare.

300 de milioane de euro a investit Manchester United în transferuri de la instalarea lui Louis van Gaal în 2014.   20 de ani avea Sir Alex Ferguson în 1962, ultima dată când Manchester United a pierdut patru meciuri consecutive.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite