Chivu, „carne de tun“ pentru fraţii Becali? Cum vor să se folosească Giovanni şi Victor de fundaşul lui Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce l-au compromis pe Gică Popescu, cei doi impresari pun la cale un plan pentru a-şi salva afacerea de milioane de euro.

Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni cu executare. Victor Becali – 4 ani şi 8 luni cu executare. Dacă îşi vor duce condamnările până la capăt, atunci primul dintre cei doi fraţi va ieşi din închisoare în noiembrie 2018!

O asemenea absenţă de pe piaţa transferurilor, acolo unde contactele zilnice cu jucătorii, antrenorii şi conducătorii de cluburi sunt esenţiale, ar închide, practic, afacerea fraţilor Becali. Deja, după mai puţin de o săptămână de arest, Ioan şi Victor au fost la un pas de a-şi pierde „perla“: Dorin Rotariu.

I-au întors pe Bărboianu şi Grigore

Perspectiva pierderii celui mai talentat jucător dinamovist, în detrimentul Anamariei Prodan, i-a alertat pe fraţii Becali. Mai ales că, la câteva ore după ce Rotariu a negociat cu soţia antrenorului Stelei, un alt fotbalist al „câinilor“, Ştefan Bărboianu, a procedat la fel.

Imediat, s-a vehiculat că atât Bărboianu, cât şi căpitanul roş-albilor, Dragoş Grigore, ar intenţiona să renunţe şi ei la contractele de reprezentare cu fraţii Becali. „Am avut doar o întâlnire amicală cu Anamaria Prodan. O cunosc de când eram la Craiova şi îl aveam pe Reghecampf antrenor. Într-adevăr, ea m-a sunat şi a dorit să vorbim, dar nu-mi voi schimba impresarul. Rămân cu fraţii Becali“, a declarat Bărboianu.

Şi Grigore a dat asigurări că nu va rezilia înţelegerea cu Giovanni şi Victor: „Sunt alături de ei şi nu se pune problema să renunţ la colaborarea pe care o avem“.

Soluţie imediată: Chiodi

Chiar dacă, deocamdată, l-au recuperat pe Rotariu, fraţii Becali sunt conştienţi că, dacă nu se vor mişca rapid, afacerea lor de milioane de euro se va prăbuşi până în vară, când începe perioada de transferuri. 

Într-o primă fază, ei au apelat la impresarul italian, Pietro Chiodi, de care sunt apropiaţi. Jucătorii aflaţi sub contract cu Giovanni şi Victor au fost sfătuiţi de aceştia să meargă la Chiodi, atunci când vor avea nevoie de asistenţă. Totuşi, fraţii Becali speră ca aceasta să fie doar o soluţie temporară pentru salvarea „imperiului“ pe care l-au construit după ’89.

„Chivu n-are tupeul şi obrăznicia mea“

Adevăratul plan pe care îl pregătesc Ioan şi Victor e ca firma lor de impresariat să fie preluată de Cristi Chivu. E o mutare despre care Giovanni a vorbit, deschis, la începutul anului, atunci când a fost întrebat ce va face cu afacerea familiei, în cazul în care el şi fratele său vor fi condamnaţi în „Dosarul Transferurilor“.

„Chivu n-are tupeul şi obrăznicia mea, dar îl aştept aici, la noi la firmă, să conducă după ce ne bagă ăştia la puşcărie pe mine şi pe fratele meu. Eu sunt nevinovat, dar dacă ne condamnă, asta e, mergem la puşcărie“, a spus Ioan Becali în luna ianuarie. El şi fratele său mizează pe imaginea lui Chivu, dar şi pe faptul că fundaşul de 33 de ani a jucat alături de mulţi dintre fotbaliştii care sunt sub contract cu fraţii Becali. 

Chivu îşi încheie contractul cu Inter Milano la finalul lunii iunie. Iniţial, el ar fi trebuit să facă parte din echipa lui Gică Popescu la conducerea FRF, însă „Dosarul Transferurilor“ a anulat această variantă.

Pe Popescu l-au „corupt“ la fel

În cazul în care Chivu ar accepta propunerea actualilor săi impresari de a le gestiona afacerea, atunci, într-un fel, el ar călca pe urmele lui Gică Popescu. Când şi-a agăţat ghetele în cui, pentru o scurtă perioadă, „Baciul“ a devenit asociatul fraţilor Becali şi a lucrat la firma lor de impresariat. Rezultatul? Implicarea fostului căpitan al naţionalei în mai multe transferuri dubioase, în frunte cu cel al lui Florin Bratu la Galatasaray, care i-au adus, ulterior, condamnarea la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare.

Cei mai importanţi jucători ai fraţilor Becali

Nume Club

Chiricheş Tottenham

Şt. Radu Lazio

Chipciu Steaua

Tănase Steaua

Gardoş Steaua

Papp Astra

Bălgrădean Dinamo

Lazăr PAOK

Stancu Genclerbirligi

Rusescu Braga

Varianta de rezervă: Daniel Stanciu

Ioan şi Victor au şi un plan B, în cazul în care Chivu n-ar dori să-şi asocieze numele cu firma lor, după retragere. Cei doi iau în calcul să-şi lase afacerea pe mâna lui Daniel Stanciu, care a mai fost angajatul lor şi care, în acest moment, e team-manager la divizionarea secundă, FCM Târgu Mureş.

Afacerea lui Penescu s-a dus de râpă

Indiferent de varianta pe care o vor opta pentru a-şi salva firma de impresariat, fraţii Becali îşi vor mai pierde din influenţă, fiindcă nimeni, nici Chiodi, nici Chivu şi nici Daniel Stanciu n-are relaţiile lor în lumea fotbalului. În plus, de obicei, oamenii care intră în închisoare, nu prea reuşesc să-şi salveze afacerile. Un exemplu din lumea fotbalului e cel al lui Cornel Penescu. Pe vremea când era un conducător cu notorietate la FC Argeş, Penescu avea o superafacere cu hipermarketurile PIC. După ce a intrat în închisoare pentru mituirea arbitrilor, Penescu şi-a lăsat afacerile pe mâna băiatului său de doar 18 ani. Rezultatul? Afacerile sale, în fruntea cu hipermarketurile PIC, s-au dus de râpă, iar Penescu n-a reuşit să le redreseze nici după ce a fost eliberat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite