CFR Cluj, învinsă de Lazio în Conference League cu o schemă din Serie D. Dezvăluirile lui Maurizio Sarri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lazio a învins cu 1-0 pe CFR Cluj în prima manșă a play-off-ului Conference League li a luat o opține importantă în privința calificării în ”optimile” competiției. Golul italienilor a venit în urma unei scheme pe care antrenorul Maurizio Sarri a conceput-o în Serie D!

Dan Petrescu a pierdut duelul cu Maurizio Sarri. Foto Sportpictures
Dan Petrescu a pierdut duelul cu Maurizio Sarri. Foto Sportpictures

Antrenorul lui Lazio a vorbit după meci pentru Sky Sports și a analizat schema de la golul marcat de Ciro Immobile, cu mingea săltată de Felipe Anderson peste zid, care i-a surprins total pe jucătorii CFR-ului. Tehnicianul s-a lăudat că făcea această schemă tactică încă din Serie D și că este una celebră, lucru care cu siguranță l-a frustrat pe antrenorul campioanei României, Dan Petrescu.

Maurizio Sarri a antrenat în liga a cincea și a patra italiană, în urmă cu peste 20 de ani. „Golul lui Immobile? Schema este studiată din Serie D. Golurile similare au marcat Maccarone, Pucciarelli și apoi alte nume din Serie D. Muncim mult și era frustrant să ne alegem cu puțin”, a spus Sarri pentru Sky Sports.

Nota 5 pentru Dan Petrescu

Altfel, presa italiană a remarcat jocul slab al românilor în partida Lazio - CFR Cluj și i-a notat pe fotbaliștii campioanei în consecință. Jurnaliștii de la Gazetta dello Sport le-a acordat 5 lei Yeboah, Burcă, Birligea Deac și Malele. Despre vedeta ardelenilor, Ciprian Deac, presa peninsulară a scris că a fost fără orizont pe teren. „Cheie tactică pentru trecerea la 4-4-2. Nu și-a găsit poziția”, a fost caracterizarea făcută românului. Boateng a primit nota 4,5, în timp ce cei mai buni jucători ai CFR-ului au fost considerați Krasniqi și Scuffet, notați cu 6,5.

Antrenorul Dan Petrescu a primit 5 pentru că nu a știut să profite mai bine de omul în plus avut după eliminarea lui Patric, survenită încă din minutul 15 al partidei.

Returul dintre CFR Cluj și Lazio va avea loc joi, de la ora 19.45, la Cluj-Napoca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite