Cele mai mari stadioane din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mari stadioane din lume
Cele mai mari stadioane din lume

Deşi crema fotbalului mondial se află în Europa, „bătrânul continent” se clasează pe ultimul loc într-un top cinci al celor mai mari stadioane din lume. Arena Barcelonei este cea mai impunătoare construcţie de acest tip din Europa, iar surpriza acestui clasament îl reprezintă stadionul de pe primul loc, unul cunoscut pentru crimele pe care le găzduieşte.

Cele mai mari stadioane din lume – Camp Nou 

Inaugurat în 1957, Camp Nou este cel mai mare stadion european. Arena echipei FC Barcelona este acoperită în proporţie de 41%. În 2017 vor începe lucrările de mărire a capacităţii stadionului de la 99.787 de locuri la 105.000.

Cele mai mari stadioane din lume –  Azadi

Naţionala de fotbal a Iranului îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe unul dintre cele mai mari stadioane din lume. Arena Azadi, „libertat” în limba persană, a fost inaugurată în 1973 şi are o capacitate de 100.000 de locuri. Stadionul a fost de două ori gazda finalei Cupei Campionilor Asiei.

Cele mai mari stadioane din lume – Azteca

Cu 105.064 de locuri, stadionul Azteca este cea mai mare arenă dedicată fotbalului european de pe cele două Americi. Acesta găzduieşte echipa de club locală Club America, precum şi partidele de pe teren propriu ale selecţionatei Mexicului. 

Cele mai mari stadioane din lume – Yuva Bharati Krirangan 

Inaugurat în 1984, stadionul Yuva Bharati Krirangan din Calcutta este a doua cea mai mare arenă din lume, având o capacitate de 120.000 de locuri. Pe terenul sintetic al acestui stadion îşi desfăşoară meciurile echipa naţională a Indiei. 

Cele mai mari stadioane din lume – Rungrado May Day

Cel mai mare stadion din lume se află, deloc surprinzător, într-o ţară cu un regim totalitar. Arena Rungrado May Day din Phenian are o capacitate de 150.000 de locuri şi, deşi găzduieşte şi meciuri de fotbal, este recunoscută pentru evenimentele politice ale regimului nord-coreean sau pentru execuţiile unor generali acuzaţi de trădare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite