Ce scrie presa din Ungaria, după Sepsi - Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sepsi a trecut la pas de FCU Craiova, cu 4-0, și a prins ultimul loc care duce în play-off-ul Superligii. Presa din Ungaria a alocat spații ample acestei partide, știut fiind faptul că echipa covăsneană este susținută de Guvernul de la Budapesta.

Sepsi merge în play-off, în detrimentul FCU Craiova. Foto Sportpictures
Sepsi merge în play-off, în detrimentul FCU Craiova. Foto Sportpictures

Publicația Nemzeti Sport a scris despre succesul formației din Sfântu Gheorghe, precum și despre toate eforturile derulate de olteni la comisii pentru a obținere o rejucare ce s-a dovedit a fi în zadar.  „Craiova regretă că a luptat pentru rejucarea meciului întrerupt pe 29 ianuarie din cauza scandărilor fanilor împotriva Ungariei.

În loc de 3-0 la masa verde, a primit patru goluri joi seară, la Sfântu Gheorghe, iar Sepsi a câștigat meciul mai clar decât s-ar fi așteptat și s-a calificat în play-off. În cel mai important meci al său, Sepsi a jucat cel mai bun fotbal al său”, au scris cei de la Nemzeti Sport, potrivit de digisport.ro.

Patronul Laszlo Dioszegi, fericit la finalul partidei. Foto Sportpictures
Patronul Laszlo Dioszegi, fericit la finalul partidei. Foto Sportpictures

Partida s-a disputat la o zi după ce Ungaria a sărbătorit Ziua maghiarilor de pretutindeni și s-a jucat după un întreg scandal, plecat de la scandările xenofobe ale suporterilor la meciul din ianuarie.

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, radia de fericire la finalul unei partide nebune: ”Sunt fericit de cum am jucat, băieții s-au dăruit și asta s-a văzut. Am mers înainte de meci în vestiar, am vorbit 3-4 minute, apoi le-am pus un clip motivator. A avut rezultat. Echipa a fost fantastică. Băieții merită din plin orice primă. Au prime de obiectiv, iar acum trebuie să le vină banii.

Nu ne predăm în play-off, vrem să câștigăm oricare meci și cred că dacă vom juca așa cum am făcut-o cu Craiova, avem șanse să obținem rezultate mari.

Plus de 200.000 de euro pentru covăsneni

Pe lângă orgoliile celor implicați, covăsnenii și oltenii s-au mai bătut și pentru o miză financiară: vorbim despre 200.000 de euro, diferență între sumele încasate, în sezonul trecut, de echipele de pe locurile 6 și 7. Atunci, FC Argeș, ultima în play-off, a primit 1.960.000 de euro din drepturile TV, în timp ce în conturile Sepsi, locul 7 (sau primul în play-out), a intrat suma de 1.760.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite