Ce îi aşteaptă pe suporterii Stelei care vor face deplasarea la Schalke. Poliţia germană a provocat tensiuni în rândul fanilor nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bannere de protest faţă de abuzurile făcute de poliţia germană FOTO Reuters
Bannere de protest faţă de abuzurile făcute de poliţia germană FOTO Reuters

Steaua debutează miercuri în grupele Champions League, după o pauză de cinci ani. Roş-albaştrii încep în deplasare, pe terenul lui Schalke 04, partida fiind programată la ora 22.00 şi transmisă de DigiSport şi DolceSport.

Meciul cu Steaua survinte într-un moment tensionat pentru Schalke 04, care se confruntă cu nemulţumiri în rândul fanilor săi. După ce la meciul disputat de nemţi împotriva lui PAOK, la mijlocul lunii august, câţiva spectatori au fost victimele abuzurilor poliţiei, oficialii au considerat că se impun anumite schimbări. Astfel, poliţiştii nu vor mai avea acces pe stadionul lui Schalke, iar sarcina securităţii va reveni unor firme avizate.

În prima manşă disputată cu PAOK, aproximativ 100 de poliţişti au provocat incidente în tribunele arenei din Gelsenkirchen, pentru a confisca un banner pe care-l considerau provocator faţă de fanii greci. Incidentele s-au soldat cu 30 de spectatori răniţi care au necesitat îngrijiri medicale, ca urmare a poliţiştilor care au abuzat de gaze lacrimogene şi bastoane. 

La acel moment, conducătorii lui Schalke au condamnat episodul, iar măsura luată acum are menirea de a-i împăca pe fanii nemţilor: „Poliţia nu va mai intra pe stadion. Clubul trebuie să asigure securitatea. Totuşi, poliţiştii vor aştepta pregătiţi într-o zonă din afara proprietăţii clubului şi vor interveni, evident, în cazul în care există riscuri pentru terţi sau pericol de moarte“, a fost anunţul făcut de Ralf Jager, ministru de afaceri interne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite