Când aflăm verdictul în cazul Simona Halep. Precizările Agenției de Integritate în Tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a fost, în sfârșit, audiată în procesul de dopaj, pe parcursul a două zile, la Tribunalul Sport Resolutions din Londra.

Simona Halep a fost audiată la tribunal. Foto EPA EFE
Simona Halep a fost audiată la tribunal. Foto EPA EFE

Pe lângă întrebarea ce suspendare va primi românca, o alta este pe buzele fanilor, și anume când se va afla decizia tribunalului independent care judecă speța româncei.

În regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) nu se precizează exact un termen, ci exprimarea este destul de ambiguă: „într-un timp rezonabil”. Totuși, în alte cazuri de acest gen, deciziile au fost comunicate într-o perioadă care a variat de la câteva zile și până la maximum două săptămâni.

Așadar, dacă acest caz urmează tiparele precedentelor, atunci vom ști hotărârea Sport Resolutions în maximum 14 zile de la data audierii, deci cel mult în jurul datei de 12-13 iulie. Referitor la durata suspendării, Simona poate lua cel mult 4 ani. Tot revăzând alte situații de acest gen, probabil pedeapsa va fi de 2 ani, care la Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) ar putea fi înjumătățită. Din ce rămâne se vor scădea lunile în care românca a fost oprită să mai joace tenis, adică din noiembrie anul trecut - 8 luni.

După comunicare deciziei, urmează TAS

Dragos Suciu, expertul postului Digi Sport în tenis a detaliat: „În general, aici (n.r. - la Sports Resolutions) se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate. Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022, în cazul lui Halep“.

Cristian Jura, expert în dreptul sportiv, a explicat pentru Fanatik ce urmează, în această poveste: „Etapele sunt simple. Tribunalul de la Sports Resolutions urmează să se pronunţe. Deci, audiere, pronunţare şi după ce primeşte decizia, ea se poate adresa în termen de 21 de zile şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Dar asta după ce ia cunoştinţă de decizie şi e nemulţumită de ea”.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, de la US Open. Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite