Bradley Wiggins este câştigătorul Turului Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    Mediafax | Bradley Wiggins, favorit la câştigarea Turului Franţei
Mediafax | Bradley Wiggins, favorit la câştigarea Turului Franţei

Cu toate că a fost suspectat de dopaj, Bradley Wiggins va aduce țării sale, după un deceniu și jumătate, titlul de la Marea Buclă.

Bradley Wiggins este câștigătorul „virtual„ al Turului Franței, ediția 2012. Ciclistul este primul britanic care iese învingător din Marea Buclă în ultimii 14 ani. Totuși, rutierul nu ar fi reușit performanța fără Alberto Contador sau Andy Shleck. De asemenea, Chris Froome a avut un aport uriaș la ascensiunea lui liderului de la clasamentul general.

Etapa cu numărul 17 a cuprins cinci cățărări, cea mai dificilă fiind la Port de Bales, la 1.755 metri altitudine. Victoria i-a aparținut lui Alexandro Valverde, de la Movistar. Rutierul nu a putut fi ajuns de adversarii săi, impunând un ritm aelrt pe toată durata traseului. Tricoul alb îi aparține în continuare lui Tejay Van Garderen.

De astăzi, Turul Franței va aduce în atenție sprinterii. Etapa a 18-a e programată între Blagnac și Brice-la-Gaillarde, se întinde pe 222 de kilometri și va fi asitată de președintele Franței, Francois Hollande.

Clasamentul general

1. Bradley Wiggins

2. Christopher Froome

3. Vincenzo Nibali

4. Jurgen Van Den Broeck

5. Tejay Van Garderen

6. Cadel Evans

7. Haimar Zubeldia

8. Pierre Rolland

9. Janez Brajkovic

10. Thibaut Pinot

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite