Barcelona şi Real, rănite înainte de El Clasico. Au trecut două decenii de la ultima situaţie similară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zinedine zidane foto facebook

Cele două mari rivale au pierdut în aceeaşi zi, în aceeaşi etapă şi fără să reuşească să înscrie, fapt nemaiîntâlnit în Primera Division în ultimii 20 de ani.

Campioana şi vicecampioana Spaniei au fost protagoniste în marile surprize ale etapei a 6 din La Liga. Mai întâi, Real Madrid a fost învinsă surprinzător, pe teren propriu, de nou promovata Cadiz, pentru ca Barcelona să se încline la Getafe, rezultatul final fiind identic la ambele meciuri, 1-0.

Statisticienii au fost nevoiţi să cotrobăie bine prin arhive pentru a mai găsi precedenta ocazie când cele două superputeri au pierdut ultima dată în aceeaşi etapă, în aceeaşi zi şi fără să marcheze. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2000, pe 6 mai, când Barca pierdea pe Nou Camp, 0-2 cu Rayo Vallecano, în timp ce Real era învinsă, tot în faţa propriilor suporteri, pe Santiago Bernabeu, 0-1, de Alaves, echipă la care evolua şi românul Cosmin Contra. 

Imediat după eşecul cu Cadiz, jurnaliştii iberici au tras un semnal de alarmă în privinţa evoluţiei echipei lui Zidane. Vedem un naufragiu al celor de la Real Madrid. Mai mult decât atât, Ramos s-a accidentat", a scris cotidianul AS, în timp ce Marca a fost şi mai tranşantă "Prestaţie teribilă a campioanei. Zidane (foto) a făcut patru schimbări la pauză, dar acestea n-au avut niciun efect"

Dincolo, după întâlnirea de la Getafe, antrenorul Ronald Koeman, aflat la primul eşec pe banca Barcelonei, s-a răfuit cu arbitrul. „Azi nu ştiu dacă am avut VAR. Arbitrul a rupt ritmul jocului foarte mult, a fost foarte greu pentru noi să avem ocazii la poarta adversă”, a declarat olandezul, după meci. 

Ambii tehnicieni vor fi nevoiţi să îşi redresere repede echipele, cele două urmând să se confrunte în marele El Clasico etapa următoare, sâmbătă, pe 24 octombrie, de la ora 17.00. Până atunci, la mijlocul acestei săptămâni, în Liga Campionilor, Barcelona va juca în Ucraina, cu Şahtior, în timp ce Real va primi vizita celor de la Ferencvaros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite