Bănel Nicoliţă, o poveste demnă de un film de Oscar: „Băiatul de la ţară“, care s-a dus cu pantalonii rupţi la şcoală, câştigă acum 35.000 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bănel Nicoliţă câştigă 35.000 de euro pe lună la Saint Etienne
Bănel Nicoliţă câştigă 35.000 de euro pe lună la Saint Etienne

În România, de cele mai multe ori, oamenii muncitori şi cu bun simţ sunt luaţi de fraieri, în timp ce tupeiştii şi nesimţiţii ajung vedete. Există însă şi excepţii de la regulă.

Iar Bănel Nicoliţă e dovada că, uneori, ce-i drept mai rar, poţi să învingi în viaţă şi prin munca. Fotbalistul de 28 de ani e ceea ce americanii numesc un „self-made man“. S-a ridicat din sărăcie, şi-a depăşit cu mult condiţia, exclusiv prin muncă, însă n-a uitat de unde a plecat.

Povestea sa e una demnă de un film de oscar.

Părinţii nu voiau să-l dea la şcoală

„Aveam 7 ani şi voiam să mă duc la şcoală. Mama mi-a zis să mai stau, că sunt mic şi mă duce la anul. N-am ascultat-o. M-am dus, mi-am luat un caiet, un pix şi le-am băgat într-o pungă de cumpărături şi am plecat la şcoală. Când am ajuns acolo, erau trei rânduri: A, B şi C. M-am pus şi eu pe cel din mijloc. Toţi erau la costum, eu n-aveam. De unde costum?! Aveam o pereche de pantaloni rupţi. Când venea rândul meu, mă dădeam mereu în spate. Până s-a terminat rândul.

M-a luat doamna învăţătoare şi m-a pus într-o bancă. Stăteam singur aşa şi mă gîndeam ce caut acolo. Când am ajuns acasă părinţilor mei nu le venea să creadă că m-am dus de nebun la şcoală“, şi-a început Nicoliţă povestea pentru o echipă Digi Sport, care l-a vizitat, în Franţa, unde e legitimat la Saint Etienne.

„Munceam trei zile pentru o pereche de tenişi“

Ca pentru mulţi puşti fără posibilităţi financiare, fotbalul a fost salvarea lui Bănel. Dar nici aici drumul n-a fost uşor de parcurs.

„Aveam o perche de ghete care se mai murdărea. Eu n-aveam bani de cremă. Le făceam frumoase cu negreala de la plită. Le dădeam şi eu să fiu în rând cu restul colegilor. Oricum, munceam trei zile pentru o pereche de tenişi pentru fotbal“, a continuat fotbalistul care a adunat, până acum, 34 de selecţii şi un gol la echipa naţională.

Iordănescu a crezut că e african naturalizat

Înainte de a juca vreun meci la prima reprezentativă, Bănel a fost văzut la o acţiune de fostul selecţioner, Anghel Iordănescu. „Generalul“ a crezut că mijlocaşul e un african naturalizat, dar, ulterior, a fost lămurit de asistenţii săi că Nicoliţă e de etnie rromă.

„Nu credeam niciodată că voi ajunge să lucrez cu Lăcătuş, Hagi, Stoichiţă, Olăroiu, Zenga sau Protasov. Nu-mi venea să cred unde eram. Eu sunt un băiat de la ţară. Nu credeam că pot ajunge vreodată la Steaua. Eram stelist de mic, mă duceam în baruri să văd meciul, dar nu stăteam în bar, stateam la uşă. Acolo mirosea numai a ţuică şi dacă intram eram mort“, a mărturisit Nicoliţă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite