Australian Open 2015. Simona Halep s-a calificat în optimi, după ce a învins-o greu pe Bethanie Mattek-Sands, în turul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AP
Simona Halep FOTO AP

Simona Halep a învins-o în turul 3 de la Australian Open 2015 pe americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-5, după o oră şi 33 de minute de joc. Acest succes o califică pe româncă în optimi, unde se va duela cu belgianca Yanina Wickmayer.

Australian Open 2015. Simona Halep - Mattek-Sands 2-0 (6-4, 7-5)

Prima declaraţie a Simonei Halep după dificila victorie cu Mattek Sands. A explicat de ce s-a impus atât de greu

Simona Halep îşi poate schimba din nou antrenorul după Australian Open. De ce face asta?

Simona Halep îşi continuă parcursul la Australian Open 2015. A treia favorită a turneului de Grand Slam de la Melbourne s-a calificat vineri dimineaţa în optimi, după victoria reuşită în faţa lui Bethanie Mattek-Sands din Statele Unite ale Americii. Românca s-a impus cu 6-4, 7-5, după o oră şi 33 de minute de joc. Pentru un loc în sferturi, Simona o va înfrunta pe Yanina Wickmayer din Belgia, jucătoare care a eliminat-o în turul 3 pe italianca Sara Errani, cap de serie nr. 14.

Halep dictează moda la Antipozi. Fanii caută disperaţi "ardeii" Simonei

Australian Open 2015. Irina Begu câştigă meciul cu Witthoeft şi va juca în optimi cu Eugenie Bouchard

Halep n-a avut deloc un meci uşor cu Mattek-Sands. Americanca a "hărţuit-o" pe jucătoarea noastră cu lovituri foarte grele, care au făcut ca finalul de meci să se dispute pe muchie de cuţit. Setul 1 a fost decis de break-ul câştigat de Simona la scorul de 3-3. 

Setul secund a început tot cu Simona Halep la cârmă, românca reuşind un nou break. Părea că a treia favorită a turneului va câştiga fără probleme partida. Tabela indica 5-1, iar la serviciu urma jucătoarea noastră, care şi-a îngreunat inexplicabil misiunea. Pentru Simona Halep a urmat o cădere, ce i-a permis adversarei să revină incredibil. Pe fondul nervozităţii lui Halep, Mattek-Sands a făcut patru puncte consecutiv şi a egalat la 5. Totuşi, românca a ştiut să-şi dozeze efortul şi a călcat pedala de acceleraţie pe final, când a bifat un nou break de 6-5. A servit ulterior şi nu a mai irosit oportunitatea de a închide meciul.

Loviturile de rever, scurtele la fileu şi cele în lung de linie au fost atuurile Simonei în jocul cu Bethanie Mattek-Sands, care au făcut în cele din urmă diferenţa. S-a terminat 6-4, 7-5 pentru Simona Halep, care merge în optimi. Jucătoarea noastră mai are un singur tur de trecut pentru a egala performanţa atinsă anul trecut, când a ajuns până în sferturi, fiind eliminată atunci de Dominika Cibulkova.

Pentru calificarea în optimi, Halep va fi recompensată cu 240 de puncte puncte WTA şi cu un premiu de 175.000 de dolari australieni, aproximativ 123.500 de euro.

VIIDEO Imagini inedite cu Simona Halep şi Irina Begu din 2006


Australian Open 2015. Simona Halep - Mattek-Sands, LIVETEXT

SETUL I

6-4 Halep închide setul cu un as de toată frumuseţea. Diferenţa în primul set a făcut-o breakul câştigat de jucătoarea noastră la scorul de 3-3.

5-4 Românca a avut 30-0, dar adversara ei a făcut patru puncte consecutiv şi şi-a câştigat serviciul. Halep serveşte pentru a câştiga primul game. 

5-3 Simona reuşeşte al doilea game alb al meciului. Regizorul care transmite meciul arată că americanca a făcut până acum 13 greşeli neforţate, în vreme ce Halep doar 9.

4-3 Halep face primul break al meciului, fiind ajutată de mai multe greşeli neforţate ale lui Mattek Sands. Din tribune se aude "Simona, Simona".

3-3 Simona nu se lasă intimidată şi răspunde pe măsură. Până acum, meciul este foarte echilibrat.

2-3 Sands joacă un tenis foarte agresiv şi o determină pe Halep să greşească. Românca a avut trei mingi de break, dar le-a irosit şi i-a permis americancei să revină.

2-2 Simona are parte de un meci greu: adversara ei se agaţă de orice minge şi în creează probleme jucătoarei noastre.

1-2 Mattek-Sands serveşte fără greşeală şi deocamdată Simona nu găseşte antidotul pentru a-i contacara serviciul.

1-1 Halep revine şi face un game alb.

0-1 Americanca a avut primul serviciu al meciului şi l-a câştigat. 

SETUL II

7-5 Simona nu mai iroseşte şi această şansă şi câştigă partida, succes care îi asigură calificarea în optimi.

6-5 Simona se descătuşează şi face un nou break care îi mai oferă o şansă de a închide meciul.

5-5 Mattek-Sands renaşte ca pasărea Phoenix şi anulează toate şansele Simonei de a închide meciul. "Nu mai are nimic de pierdut", spun comentatorii americani.

5-4 Game alb reuşit de americancă şi Simona mai are o şansă de a închide meciul.

5-3 Pe fondul relaxării Simonei, Mattek-Sands a făcut primul ei break din acest meci.

5-2 Americanca a avut o zvâcnire de orgoliu şi a redus din handicap. Simona va servi pentru câştigarea meciului.

5-1 Halep câştigă încă un punct şi îi determină pe comentatorii americani să exclame: "Foarte frumos!" Românca e la un singur game de câştigarea meciului.

4-1 Break alb reuşit de Simona. Mattek-Sands a făcut o dublă-greşeală în final şi i-a acordat game-ul româncei. Americanca a obosit şi nu mai dă randament. "Şi-a pierdut încrederea în ea", spune şi comentatorul american de la Eurosport. 

3-1 Simona e foarte precisă pe propriul serviciu şi nu-i oferă şanse de break adversarei.

2-1 Mattek-Sands revine în meci cu un game câştigat destul de lejer.

2-0 Halep joacă din ce în ce mai bine şi îşi face serviciul. Românca noastră a reuşit o scurtă la fileu, care a smuls aplauzele spectatorilor australieni 

1-0 Început de set 2 foarte încins: Simona a reuşit să facă break-ul. "Hai, Simonica", se aude din tribunele arenei "Margaret Court". Spectatorii australieni sunt aplauză frenetic când americanca face un punct.

Australian Open 2015. Irina Begu câştigă meciul cu Witthoeft şi va juca în optimi cu Eugenie Bouchard


Românca şi-a asigurat prezenţa în turul trei al turneului, după ce în primul tur a învins-o pe Karin Knapp, în două set-uri, scor 6-3, 6-2, iar în turul doi pe australianca Jarmila Gajdošová (62 WTA), 6-2, 6-2. 

Jucătoarea din Statele Unite a trecut de Kristina Mladenovic, din Franţa (locul 71 WTA). Mattek-Sands a câştigat ambele seturi ale confruntării la tie-break, cu 7-6, după două ore de joc.

Bethanie Mattek-Sands, în vârstă de 29 de ani, nu are niciun titlu în cariera sa, iar cea mai bună clasare în topul WTA datează din 2011, când se afla pe locul 30. 

Pentru accederea în turul al treilea, Simona şi-a asigurat 68.000 de euro, suma urmând a creşte la 124.000 de euro dacă va juca în optimi. Câştigul nu e net, ci brut.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Imagini inedite din 2006 cu Simona Halep şi Irina Begu

Australian Open 2015: Năstase a explicat ascensiunea fulminantă a lui Begu. De ce e nedumerit în privinţa lui Halep

Australian Open 2015: Wilander, fost lider ATP şi câştigător de Mare Şlem: „Halep poate câştiga trofeul“

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 WTA: „Simona Halep şi-a manevrat antrenorii“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite