Argentina, zguduită de moartea lui Fabian Cancelarich: vicecampionul mondial s-a stins la 58 de ani

0
Publicat:

Unul dintre portarii naţionalei de fotbal a Argentinei la Cupa Mondială din Italia, din 1990, Fabian Cancelarich, a suferit un stop cardiac şi a decedat marţi, la vârsta de 58 de ani, în timp ce îndeplinea funcţia de antrenor pentru portari al clubului Ferro Carril Oeste.

Fabian Cancelarich. FOTO: Facebook
Fabian Cancelarich. FOTO: Facebook

"Clubul Ferro Carril Oeste regretă profund moartea lui Fabian Cancelarich, antrenorul pentru portari al echipei profesioniste, vicecampion mondial în Italia în 1990 şi portar al echipei noastre între 1986 şi 1999", a transmis clubul.

Potrivit clubului argentinian, Cancelarich a suferit stopul cardiac în cursul antrenamentelor matinale şi a fost transportat la Spitalul General din Agudos Carlos Durand din Buenos Aires, unde a decedat.

Cancelarich şi-a început cariera profesionistă la Expreso Oeste şi a atras rapid atenţia legendarului antrenor al selecţionatei "Albiceleste" la Cupa Mondială din Mexic din 1986, Carlos Salvador Bilardo. El a fost unul dintre portarii Argentinei şi la Cupa Mondială din 1990 din Italia.

El a mai apărat culorile cluburilor Belgrano de Cordoba, Newells, Huracan, Talleres de Cordoba, Platense şi Central Cordoba de Rosario, precum şi la formaţia columbiană Millonarios, înainte de a ajunge la Ferro Carril.

Asociaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) şi Liga profesionistă de fotbal (LPF) din Argentina au transmis, la rândul lor, mesaje de condoleanţe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite