Arde play-out-ul Superligii: Mizele ultimei runde, în weekend

0
Publicat:

În cealaltă competiție din primul eșalon, urmează ultima etapă. Aici, în funcție de clasamentul final, vom afla următoarele lucruri:

Adrian Mititelu vizează calificarea în cupele europene cu FC U Craiova. FOTO: Arhiva Adevărul
Adrian Mititelu vizează calificarea în cupele europene cu FC U Craiova. FOTO: Arhiva Adevărul

*A doua echipă care va ajunge direct în „B“, alături de CS Mioveni, retrogradată deja. FC Argeș și Chindia se luptă pentru evitarea locului 9, care duce în eșalonul secund. Deși e într-o formă catastrofală, cu cinci înfrângeri în ultimele șase meciuri, Chindia are variantele mai bune pentru a prinde locul 8, de baraj. Dacă bate FC Voluntari acasă, pe noul stadion, trupa lui Toni Petrea îndeplinește acest obiectiv, indiferent de ce va face FC Argeș în partida de pe teren propriu, cu Petrolul. Piteștenii, ca să prindă locul 8, trebuie să câștige în fața prahovenilor și rezultatul să fie coroborat cu un pas greșit făcut de Chindia. Dacă Chindia și FC Argeș vor termina la egalitate de puncte, atunci formația din Târgoviște va merge la baraj, pentru că n-a beneficiat de rotunjirea punctelor, după sezonul regulat.

*FC U Craiova și FC Voluntari vor juca barajul din play-out pentru preliminariile Conference League, în condițiile în care Petrolul n-are licența UEFA. Miza ultimei runde e obținerea unei clasări mai bune. Pentru că va oferi avantajul terenului propriu, în acest baraj din play-out, care se va disputa într-o singură manșă. Învingătoarea meciului în care se vor înfrunta FC U Craiova și FC Voluntari va juca apoi, încă un baraj de o singură manșă, pe terenul unei formații din play-off:

- locul 3, dacă Sepsi se va impune în Cupa României.

- locului 4, dacă U Cluj va câștiga Cupa României.

Play-out, etapa a VIII-a (penultima)

Vineri: Voluntari – Botoșani 2-0

Sâmbătă: Petrolul – Hermannstadt 0-1

Sâmbătă: „U“ Cluj – Chindia 2-0

Duminică: Mioveni – UTA 0-2

Duminică: FC U Craiova – FC Argeș 2-1

Clasament

1. FC U Craiova 35p

2. Petrolul 34p

3. Voluntari 33p

4. Hermannstadt 31p

5. „U“ Cluj 30p

6. Botoşani 28p

7. UTA 25p*

8. Chindia 22p

9. FC Argeş 21p*

10. Mioveni 11p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

**În play-out, locurile 9 și 10 retrogradează direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din „B“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite