Antrenorul Mauricio Pochettino s-a despărţit de Chelsea după un singur sezon

0
Publicat:

Clubul englez Chelsea şi antrenorul argentinian Mauricio Pochettino ''au decis de comun acord să se despartă'', a anunţat, marţi, gruparea londoneză, după un singur sezon de colaborare, la capătul căreia echipa s-a clasat pe locul al 6-lea în Premier League.

Mauricio Pochettino. FOTO: Arhiva Adevărul
Mauricio Pochettino. FOTO: Arhiva Adevărul

Fostul tehnician al formaţiilor Tottenham şi Paris Saint-Germain, între altele, semnase în mai 2023 un contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă unul.

Argentinianul de 52 de ani a avut o primă jumătate de sezon dificilă, marcată de inconsecvenţă în rezultate şi numeroase accidentări în lot, precum cele ale lui Christopher Nkunku, Romeo Lavia şi Reece James.

Antrenorul sud-american a reuşit să ducă tânăra sa echipă în finala Cupei Ligii engleze (pierdută în faţa lui Liverpool) şi a redresat corabia în 2024 în Premier League, încheind cu o singură înfrângere, în faţa vicecampioanei Arsenal, în ultimele 15 meciuri.

Locul 6 ocupat în clasamentul final de Chelsea îi permite să joace o competiţie europeană în sezonul viitor, spre deosebire de stagiunea precedentă. Aceasta va fi Conference League sau Europa League, dacă Manchester City va câştiga sau nu Cupa Angliei.

''În numele tuturor angajaţilor clubului Chelsea, ţinem să ne exprimăm gratitudinea faţă de Mauricio pentru serviciile pe care le-a adus în acest sezon. El va fi binevenit oricând pe Stamford Bridge şi îi dorim tot ce este mai bine în cariera sa de antrenor'', au afirmat într-un comunicat directorii sportivi ai clubului, Laurence Stewart şi Paul Winstanley.

Pochettino este al treilea antrenor principal care pleacă de a Chelsea după preluarea clubului de către Clearlake Capital şi Todd Boehly, primii doi fiind Thomas Tuchel şi Graham Potter.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite