Antrenorul Gică Hagi a sărit din tribună pe bancă şi l-a introdus pe Ianis în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Hagi, cel care conduce de echipa Viitorul din toate privinţele, şi-a dat jos „masca” şi a stat pe banca tehnică în timpul amicalului cu Panathinaikos.

Gică Hagi i-a oferit 15 minute de joc şi băiatului său Ianis, în amicalul pe care Viitorul l-a pierdut cu 1-0 în faţa celor de la Panathinaikos.
Patron, manager, antrenor. Sunt funcţiile pe care Gică Hagi le îndeplineşte simultan la echipa sa, chiar dacă, oficial, a avut sau are câţiva oameni angajaţi pe aceste posturi. La începutul sezonului, „Regele” a început cu Narcis Răducan manager şi cu Bogdan Stelea antrenor, însă dorinţa lui Gică de a controla „tot ce mişcă” i-a îndepărtat pe cei doi de la Viitorul. Între timp, pe banca tehnică a revenit Bogdan Argeş Vintilă, însă doar cu rol decorativ pentru că Hagi este cel care ia toate deciziile tehnice şi tactice.
„Eu sunt Hagi”, a răspuns Gică la o întrebare legată de imixtiunea sa în activitatea antrenorului, cu bătaie directă la ce i s-a întâmplat „Regelui” la Steaua, când Gigi Becali dorea să se implice peste capul lui.
Cu ocazia amicalului cu Panathinaikos Atena de sâmbătă, Hagi n-a mai fost nevoit să dea indicaţii din tribună jucătorilor, alegând să coboare pe banca tehnică, alături de cel care este, teoretic, antrenor. Gică i-a oferit 15 minute de joc şi băiatului său Ianis, aflat la al doilea amical în tricoul Viitorului. Tânărul fotbalist, 16 ani în octombrie, a purtat pe spate numărul 20 şi numele Hagi jr. „Când îi va veni timpul, va juca şi într-un meci oficial”, a spus tatăl său.
Premiat de Panathinaikos
Panathinaikos Atena a câştigat cu 1-0 meciul cu Viitorul, cu un gol marcat de Giorgos Koutroumpis în minutul 44. Hagi a fost premiat de greci înaintea partidei pentru întreaga sa activitate, în aplauzulele fanilor lui „Pao”. De altfel, Hagi ar fi putut îmbrăca tricoul echipei elene la sfârşitul anilor 90, când a fost cerut cu insistenţă de magnatul greg Gheorghios Vardinogianis. Conform notelor Securităţii, acesta era dispus să ofere 8 milioane de dolari, o sumă uriaşă pentru acele vremuri, pentru a-l avea în echipă pe Gică Hagi. Comuniştii au refuzat să-i dea „dezlegarea” lui Hagi, care a ajuns în cele din urmă la Real Madrid, în 1990, în schimbul a 4 milioane de dolari.
 

Pe cine a antrenat Hagi
În străinătate
2003-04: Bursaspor (et. 1-12)
2003-04: Galatasaray (et. 27-24)
2004-05: Galatasaray (et. 1-34)
2010-11: Galatasaray SK (et. 1-18)
În Liga I
2005-06: FCU Poli Tim. (et. 13-28)
2007-08: Steaua  (et. 1-4, 6-7)
La naţionala României
2001: 4 meciuri, o victorie, 2 egaluri, un eşec

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite