Antrenor-surpriză la PSG. Stelele Parisului vor fi pregătite de fostul selecționer al Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nasser Al Khelaifi, președintele lui PSG, l-a convins pe Luis Enrique să devină noul antrenor al echipei. Negocierile s-au încheiat cu succes, iar spaniolul va pregăti campioanei Franței.

Neymar rămâne, Mbappe are viitor incert la PSG. Foto Getty images
Neymar rămâne, Mbappe are viitor incert la PSG. Foto Getty images

Fostul selecționer al Spaniei va semna un contract valabil pe doi ani, potrivit specialistului în mercato Fabrizio Romano. PSG îl va anunța oficial pe Luis Enrique drept noul antrenor imediat ce va rezilia cu Christophe Galtier, tehnicianul din sezonul trecut care mai are contract până în 2024, conform sursei menționate. Acesta va încasa o compensaţie de şase milioane de euro pentru demiterea sa.

Luis Enrique era liber de contract din decembrie, după ce s-a despărțit de naționala Spaniei, în urma eliminării din optimile Campionatului Mondial din Qatar, în fața Marocului.

Spaniolul va fi la a patra echipă de club din carieră, după ce le-a mai pregătit pe AS Roma, Celta Vigo și Barcelona. Alături de catalani a câștigat toate trofeele posibile: Champions League, La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Luis Enrique preia echipă stelară a lui PSG. Foto EPA EFE
Luis Enrique preia echipă stelară a lui PSG. Foto EPA EFE

Luis Enrique a fost contactat de șefii lui PSG după ce discuțiile dintre aceștia și Julian Nagelsmann au rămas fără rezultat. Ibericul a pus o condiție clară pentru a semna, și anume ca Neymar să fie păstrat la gruparea pariziană, asta deși șeicii erau hotărâți să scape de starul brazilian.

Îl păstrează pe Neymar, cu care a colaborat la FC Barcelona

Neymar, care nu abținut rezultate notabile cu formația pariziană și s-a remarcat mai mult prin escapadele sale nocturne și cu petrecerile megalomanice pe care le-a organizat de-a lungul timpului, a colaborat cu noul antrenor al lui PSG, la Barcelona, între 2014 și 2017. Starul sud-american a ajuns la campioana din Hexagon în august 2017, după ce francezii au plătit 222.000.000 de euro pentru transferul său de la Barcelona

Luis Enrique s-a despărţit de selecţionata Spaniei în luna decembrie, după ce naționala iberică a fost eliminată de Maroc, la loviturile de departajare, în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Spaniolul va semna un contract "pe cel puţin doi ani" cu PSG, care ar putea conţine şi o opţiune pentru un sezon suplimentar, a scris și Le Parisien.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite