ANALIZĂ „Adevărul”: Cine va fi regina handbalului mondial masculin? Franţa are şansa de a rescrie istoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A 23-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin a debutat pe 11 ianuarie, în Spania. Potrivit specialiştilor, Franţa este cotată cu mari şanse pentru câştigarea trofeului suprem. România va privi turneul final la televizor.

Câştigătoarea ultimelor două ediţii consecutive ale Campionatului Mondial de handbal, Franţa, încearcă să rescrie istoria în Spania. Handbaliştii din Hexagon, conduşi în teren de controversatul Nikola Karabatici, anchetat vara trecută pentru trucarea unor meciuri cu Montpellier, aleargă în acest an pentru a câştiga un nou titlu mondial. Dacă se va întâmpla acest lucru, naţionala "cocoşului galic" va deveni singura din lume câştigătoare a cinci ediţii de Campionat Mondial.

Până acum, Franţa este la egalitate cu România şi Suedia, fiecare cu câte patru titluri mondiale câştigate de-a lungul timpului, astfel:

România (1961, 1964, 1970, 1974);
Suedia (1954, 1958, 1990, 1999);
Franţa (1970, 2001, 2009, 2011).

Scandalurile care s-au ţinut scai de campionatul de handbal masculin din Franţa nu au scurtcircuitat prima reprezentativă, care este favorită şi la această ediţie a Mondialului. Potrivit caselor de pariuri, prima şansă la câştigarea turneului final o are totuşi ţara organizatoare, Spania, a cărei cotă este de 3.10, urmată de campioana mondială en-titre, Franţa, cu o cotă de 3.50.

Danemarca, cu 4.25 şi Croaţia cu cota 5 sunt următoarele echipe cărora pariorii le acordă şanse să câştige titlul mondial.

În prima etapă din grupe, Franţa şi-a respectat statutul şi a câştigat destul de greu contra Tunisiei, scor 30-27. Potrivit specialiştilor, a fost doar începutul pentru echipa din Hexagon, care va tura motoarele pe măsură ce competiţia va înainta. Spania, ţara organizatoare a Mondialului, a câştigat şi ea meciul inaugural jucat contra Algeriei, scor 27-14.

Iată componenţa grupelor:

Grupa A (Granollers) - Germania; Argentina; Brazilia; Franţa; Muntenegru; Tunisia.

Grupa B (Sevilla) - Chile; Danemarca; Islanda; Macedonia; Qatar; Rusia.

Grupa C (Zaragoza) - Arabia Saudită; Belarus; Coreea de Sud; Slovenia; Polonia; Serbia.

Grupa D (Madrid) - Algeria; Australia; Croaţia; Egipt; Spania; Ungaria. 

În optimi se vor califica primele patru clasate din fiecare grupă.

De remarcat este că la această ediţie a Campionatului Mondial România nu participă, însă alte echipe din lumea a treia a handbalului masculin, precum Qatar, Arabia Saudită sau Australia, sunt „sparring partneri” pentru granzi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite