Americanii sunt convinși: Simona Halep va reseta circuitul WTA. „Niciodată nu va fi actorul secundar”

0
Publicat:

Simona Halep a revenit aseară în circuitul WTA, după un an și jumătate de pauză forțată. Chiar dacă a stat atâta timp în afara trenului și nu are clasament mondial, românca e văzută drept jucătoarea care va sparge monotonia din tenisul feminin, dar și hegemonia trio-ului Iga Swiatek - Aryna Sabalenka - Cori Gauff.

Simona Halep e așteptată să facă iar meciuri memorabile. Foto EPA EFE
Simona Halep e așteptată să facă iar meciuri memorabile. Foto EPA EFE

Pare o sarcină prea mare pe umerii unei tenismene fără puncte, însă presa americană se așteaptă la o revenire de senzație, chiar dacă nu de la primele meciuri. Jurnaliștii de la „Tennis World USA“ susțin nici mai mult, nici mai puțin că circuitul WTA este în fața unui moment zero și că Simona Halep va da o nouă turnură competiției feminine.

Ziariștii americani au analizat revenirea româncei și consideră acest moment un punct de cotitură la nivelul WTA, care ar putea fi „resetat“ odată ce sportiva noastră va reapărea în competiții și va avea șansa de a se duela cu actualii giganți, Swiatek, Sabalenka sau Gauff.

Va dezechilibra ierarhia WTA

Sub titlul „Revenirea Simonei Halep la Miami ar putea schimba sezonul WTA“, cei de la „Tennis World USA“ au explicat de ce acesta este un moment-cheie: „În jumătatea inferioară a tabloului principal, toți ochii vor fi ațintiți asupra Simonei. Românca a câștigat apelul prezentat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar descalificarea sa pentru testarea pozitivă la Roxadustat a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. Revenirea lui Halep deschide noi scenarii pentru toate vedetele din circuitul WTA care au concurat în ultimele luni fără româncă.

Halep va fi o «variabilă» care ar putea dezechilibra ierarhia ce s-a stabilit în circuitul WTA și în clasamentul WTA, subminându-le pe toate jucătoarele de top care aspiră să câștige turnee. Simona are un spirit războinic, ea va reveni pe teren pentru a câștiga, nu doar pentru a juca rolul de actor secundar. Românca va încerca să recâștige rolul de actor principal, care i-a fost refuzat în ultimul an și jumătate“, au scris jurnaliștii de la „Tennis World USA“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite