Alpinismul mai face o victimă: Un neamț a murit în Himalaya

0
Publicat:

Alpinistul german, Luis Stitzinger, a fost găsit fără viaţă pe muntele Kanchenjunga din Nepal, al treilea cel mai înalt din lume, au anunţat, miercuri, organizatorii expediţiei, după câteva zile de la dispariţia acestuia la coborârea de pe versant.

Himalaya jpg

O echipă de salvatori compusă din cinci ghizi nepalezi a găsit trupul neînsufleţit al lui Luis Stitzinger în apropiere de vârful muntelui Kanchenjunga (8.586 m), la aproximativ 8.400 m, a declarat Mingma Sherpa, reprezentant al expediţiei Seven Summit Treks.

Germanul de 54 de ani atinsese vârful himalayan pe 25 mai, fără oxigen suplimentar, iar apoi contactul a fost pierdut, conform Seven Summit Treks.

Luna trecută, alpinistul Noel Hanna, în vârstă de 56 de ani, originar din Irlanda de Nord, şi-a găsit moartea pe Annapurna, al 10-lea cel mai înalt munte din lume.

Nepalul deţine opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume şi primeşte sute de alpinişti în fiecare primăvară, când temperaturile sunt mai calde şi vânturile în general calme.

În ultimii 70 de ani, peste 6.000 de alpinişti au escaladat cel mai înalt munte din lume, Everestul, şi peste 300 de alpinişti şi-au pierdut viaţa în acelaşi interval de timp, inclusiv 12 anul acesta.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite