Alireza Mousavi asistă la un Mondial istoric: Marele regret al iranianului stabilit în România

0
Publicat:

Alireza Mousavi (32 de ani) a ajuns în România, în 2015, fiind printre primii handbaliști aduși de Dinamo în cadrul proiectului stelar din „Ștefan cel Mare“ în urma căruia „Dulăii“ și-au început dominarea în handbalul masculin pe plan intern. De altfel, în acest moment, bucureștenii au șase campionate câștigate la rând, toate cu Alireza Mousavi în lot.

Alireza Mousavi, un handbalist foarte apreciat. FOTO: Facebook
Alireza Mousavi, un handbalist foarte apreciat. FOTO: Facebook

Doar că, la finalul stagiunii precedente, pivotul iranian a părăsit „haita“, semnând cu rivala Steaua. Aici, Alireza a fost un om de bază până când s-a accidentat chiar la un meci cu fosta sa echipă, Dinamo, pe data de 15 noiembrie. Iranianul a plătit scump această accidentare, ratând participarea la Mondialul de handbal masculin, competiție care se joacă, în această perioadă, în Polonia și Suedia.

Am participat la stagiul de pregătire din Iran, dar am simțit că, dacă rămân în lot, nu pot ajuta naționala decât 10-15 minute în fiecare meci, la Mondiale. Și n-am vrut să fac asta, luând locul unui sportiv sănătos, la capacitate maximă“, a povesit Mousavi pentru „Adevărul“.

Revenit în România, Alireza Mousavi se antrenează, deocamdată, cu Steaua, pentru a vedea cum va evolua problema sa medicală. Dacă va avea nevoie de operație, el riscă să stea pe tușă o perioadă mai lungă. Până va afla verdictul medicului, Mousavi se consolează cu parcursul Iranului, la Mondialul de handbal din Polonia și Suedia.

Mousavi2 jpg

Iranul a trecut, în premieră, de prima fază a grupelor, după o victorie cu Chile (25-24). Grație acestui succes, iranienii au încheiat pe locul 3 în grupa A, după Spania și Muntenegru, echipe în fața cărora au cedat cu 22-35 și 31-34. Au devansat însă Chile și au mers în a doua fază a grupelor. Aici vor întâlni, pe rând, Slovenia (18 ianuarie), Franța (20 ianuarie) și Polonia (22 ianuarie).

Alireza Mousavi urmează să primească cetățenia română, în curând, în condițiile în care stă în București din 2015. „Iubesc România! Mă simt foarte bine aici. Am învățat și limba și mă bucur că, în curând, voi avea și pașaport românesc. În România, deja mă simt ca acasă. De aceea, am și rămas aici, deși puteam să plec în alte țări, de mai multe ori, în sezoanele precedente“, ne-a spus Alireza Mousavi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite