Adio, „Clau-gol“, bine ai venit, „Clau-antrenor“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Dinamo, a format un cuplu devastator cu Dănciulescu
La Dinamo, a format un cuplu devastator cu Dănciulescu

Claudiu Niculescu (36 de ani) şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist şi va pregăti pe FC Bihor, din Liga a II-a.

„Lunetistul" Claudiu Niculescu a terminat-o de ieri oficial cu cariera de jucător. Neoficial, o făcuse din sezonul trecut, când bifase ultimele minute pentru „U" Cluj în februarie. De când l-a înlocuit pe Ionuţ Badea pe banca „şepcilor", la începutul acestui an, n-a mai intrat pe teren într-un meci oficial. A spus că va reveni pe gazon în startul acestui campionat, când şi-a dat demisia din funcţia de antrenor în urma conflictului cu preşedintele Ana-Maria Prodan şi a rămas la club ca jucător, dar lipsa pregătirii fizice a făcut ca acest moment să nu mai vină niciodată.

Are trei mari regrete în cariera de jucător

Acum, Niculescu s-a despărţit de tot de „U" Cluj, echipă de la care speră să-şi recupereze restanţele financiare în valoare de 18.500 de euro. „E o zi foarte tristă pentru mine, fiindcă practic mi s-a încheiat cariera de fotbalist. O să văd în continuare încotro o voi apuca, eu cred că mi-am făcut datoria la „U" Cluj şi nu pot să uit momentele frumoase trăite alături de echipă şi de suporteri", a declarat ieri Claudiu, care negociază preluarea echipei de Liga a II-a FC Bihor.  

Fostul mare atacant al lui Dinamo, golgheter al roş-albilor în cupele europene cu 18 reuşite, a fost de două ori cel mai bun marcator al Ligii I, în 2005 şi 2006, şi e recunoscut drept cel mai bun executant de lovituri libere din ultimii zece ani din fotbalul românesc. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul" acum ceva timp, Niculescu, aflat pe locul 11 în clasamentul all-time al golgheterilor din Liga I, cu 156 de goluri, a vorbit despre marile bucurii şi regrete ale carierei sale.

E şi acum considerat un trădător de fanii Craiovei pentru că s-a transferat la rivala de moarte Dinamo  Foto: mediafax

„Cel mai mare coşmar a fost meciul cu Unirea Urziceni (n.r. - Dinamo a fost învinsă cu 1-0), din sezonul 2008-2009, când am pierdut campionatul cu Dinamo pe ultima sută de metri. Acel meci este cel mai negru moment al carierei mele. Şi acum mai tresar când îmi amintesc de acea partidă, de cât ghinion am avut în acel sezon", a declarat Claudiu, care mai are două mari are „ofuri" la momentul retragerii.

„N-am marcat niciun gol pentru prima reprezentativă. Dintotdeauna, la naţională, au existat atacanţi de mare valoare. A fost greu să mă impun acolo. Şi faptul că n-am jucat niciodată în grupele Ligii Campionilor. Şi am fost atât de aproape cu Dinamo...", a mai spus fostul atacant.

„N&D" marca pe bandă rulantă

Niculescu îşi aduce aminte însă şi de momentele frumoase. „Parteneriatul cu Dănciulescu de la Dinamo. Pe când eram «N&D» şi marcam aproape în fiecare meci. Trofeele pe care le-am luat cu Dinamo în perioada în care dominam fotbalul românesc. Şi prietenii pe care mi i-am făcut peste tot unde am jucat".

E şi acum considerat un trădător de fanii Craiovei pentru că s-a transferat la rivala de moarte Dinamo p Foto: mediafax
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite