Adi Mutu e cel mai bun marcator român din secolul 21. "Briliantul" are mai multe goluri şi decât Neymar sau Benzema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Mutu a înscris patru goluri pentru Ajaccio în acest sezon
Adi Mutu a înscris patru goluri pentru Ajaccio în acest sezon

“Briliantul” se află pe locul 48 în topul golgheterilor lumii în meciurile internaţionale oficiale, jocurile luate în calcul fiind de la începutul anului 2001 şi până la finalul lui 2012.

Adi Mutu nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, el intrând în colimatorul noului tehnician al francezilor, Albert Emon, pentru că a întârziat două zile la reunirea lotului. Şi e deja a treia escapadă! Presa din Hexagon nu l-a menajat deloc din cauza comportamentului său, dar chiar şi-n aceste condiţii, Adi Mutu are motive de laudă: IFFHS l-a inclus într-un top select. Mai exact, un clasament al celor mai buni marcatori în competiţiile internaţionale şi pentru echipele naţionale, exclus partidele din campionat, îl plasează printre numele mari ale fotbalului.

Drogba e pe primul loc

Ierarhia e condusă de Didier Drogba (104 goluri), iar Messi e abia pe poziţia a treia (94 de reuşite). Competiţia e atât de acerbă încât staruri ca Rooney, Ronaldinho sau Inzaghi nu au prins top zece, însă Mutu a reuşit plasarea pe locul 48 din totalul celor 119, cu 51 de goluri pe plan internaţional: 33 reuşite pentru echipa naţională şi 18 pentru Dinamo, Verona, Parma, Chelsea, Juventus şi Fiorentina.

Marica e pe 101

Astfel, atacantul lui Ajaccio a detronat vedete ca englezul Frank Lampard (50 de goluri), argentinianul Javier Saviola (47 de goluri), francezul Karim Benzema (44 de goluri) sau brazilianul Neymar (36 de goluri). Interesant e faptul că şi un alt român şi-a făcut apariţia în clasament. “Vârful” lui Schalke, Ciprian Marica, se regăseşte pe locul 101, alături de Kevin Kuranyi (Dinamo Moscova), cu 38 de reuşite: 19 la echipa naţională şi acelaşi număr de goluri pentru echipele de club Dinamo, Şahtior, Stuttgart şi Schalke.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite