A murit Johan Cruyff. Hagi: "A fost idolul meu atât ca jucător, cât şi ca antrenor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cruyff, alături de Hagi, Popescu, Figo, Prosinecki, câţiva dintre componenţii Barcelonei din anii 90
Cruyff, alături de Hagi, Popescu, Figo, Prosinecki, câţiva dintre componenţii Barcelonei din anii 90

Gheorghe Hagi, care a fost antrenat de Johan Cruyff la FC Barcelona, a declarat, joi, pentru News.ro, că olandezul i-a fost idol atât ca jucător, cât şi ca tehnician.

"E un şoc pentru mine. E trist. Pentru mine a fost un idol din toate punctele de vedere, şi ca jucător şi ca antrenor. Un model, un om care a format jucători şi echipe, un om care şi-a dedicat toată viaţa fotbalului. A ajuns la perfecţiune prin Barca. Barcelona este acolo unde este datorită lui, este omul care a influenţat cel mai mult această viziune asupra fotbalului. Cruyff a fost cel mai bun fotbalist şi antrenor. Tot ceea ce exprimă Barcelona i se datorează lui. După părerea mea a fost cel mai bun, a format jucători şi echipe, mulţi", a spus Hagi, pentru News.ro.
Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani, informează Reuters, citând site-ul oficial al fostului antrenor şi fotbalist.

"În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat din viaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă", se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.
Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angels Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam.

El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovaci la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite