A murit Johan Cruyff. Mesaje de condoleanţe din toată lumea şi o recunoaştere: "A fost cel mai bun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al UEFA, Michel Platini, a declarat că Johann Cruyff, care a încetat din viaţă la 68 de ani, a fost cel mai bun jucător din toate timpurile, subliniind că a pierdut un prieten.

"A fost cel mai bun jucător din toate timpurile. Am pierdut un prieten, lumea fotbalului a pierdut o personalitate, l-am admirat, era un jucător de excepţie, cel mai bun din toate timpurile", a declarat Platini pentru AFP, conform L'Equipe.

Cruyff, la fel ca şi Platini, a câştigat de trei ori Balonul de Aur. 

FIFA, UEFA, federaţia olandeză şi toate cluburile la care a activat de-a lungul timpului Johan Cruyff şi-au exprimat, joi, durerea după decesul legendarului olandez, menţionând că acesta a fost un adevărat vizionar al fotbalului.

"RIP Johan Cruyff, un adevărat vizionar al fotbalului", a notat FIFA pe Twitter.

"UEFA este îndurerată de moartea legendarului jucător, antrenor şi conducător Johan Cruyff, la vârsta de 68 de ani. Cruyff a inspirat milioane de oameni cu talentul său şi felul în care a abordat fotbalul în anii 70. Şi pasiunea sa a dus la deschiderea a peste 200 de terenuri Cruyff prin proiecte sociale", a menţionat şi forul continental.

"Cuvintele sunt de prisos DUPĂ DECESUL lui Johan Cruyff. KNVB a aflat astăzi cu tristeţe de decesul lui Johan Cruyff. Cuvintele sunt greu de găsit după această pierdere uriaşă. (...) Condoleanţe soţiei sale, familiei, prietenilor şi lumii fotbalului. Putere multă în aceste momente dificile", a notat federaţia olandeză, pe site-ul oficial.

"Legenda Barcelonei, Johan Cruyff, a încetat din viaţă la 68 de ani", a anunţat şi FC Barcelona, adăugând că olandezul a devenit un idol la gruparea catalană din perioada când era fotbalist, prin "jocul său inteligent, tehnica superbă şi calităţile de lider".

Ajax Amsterdam scrie că Johan Cruyff a fost cel mai mare jucător al grupării olandeze din toate timpurile. "Ajax este îndurerată de această mare pierdere", menţionează clubul din Amsterdam.

Gruparea Levante a transmis, de asemenea, condoleanţe familiei şi prietenilor lui Johan Cruyff. "Suntem uniţi în durere după plecarea sa", se arată pe contul de Twitter al clubului la care a evoluat Cruyff în 1981.

Feyenoord Rotterdam, ultimul club la care Cruyff a activat ca jucător, s-a declarat "profund întristat" de decesul "celui mai mare fotbalist olandez al tuturor timpurilor", mai scrie news.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite