VIDEO Milionarii VIP: n-ai carte, ai parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
25 de milioane de dolari a câştigat Gisele  Bundchen în  ultimul an
25 de milioane de dolari a câştigat Gisele Bundchen în ultimul an

Top-modelul Gisele Bundchen şi rapperul Jay-Z se numără printre celebrităţile care au averi fabuloase, deşi au renunţat la şcoală. Unele dintre cele mai de succes staruri nu şi-au tocit coatele pe băncile şcolii, ci, dimpotrivă, au abandonat cursurile, potrivit unui studiu realizat de „Forbes“.

În timp ce colegii lor de generaţie îşi băteau capul cu teste, note, cursuri şi specializări, câţiva dintre milionarii celebri ai lumii s-au gândit că e mai bine să facă bani. Considerând că o diplomă nu valorează nici măcar cât hârtia pe care e tipărită, celebrităţi precum Gisele Bundchen, Jay-Z şi Simon Cowell (de „profesie" membru al juriului în emisiuni ca „Britain's Got Talent", „American Idol" şi „The X Factor" ) au început să-şi construiască averile impresionante de astăzi. Fie că au avut sau nu un „mentor", toţi au avut ceva în comun: au pus pasiune în ceea ce au făcut.

La ce vârstă se atinge nivelul maxim de fericire?

Penelope Cruz slăbeşte cu cartofi

Descoperită la 14 ani

La 30 de ani, dintre care mai mult de jumătate i-a petrecut pe podiunurile de modă, top-modelul Gisele Bundchen are o avere estimată la 70 de milioane de dolari. Frumoasa braziliancă a fost descoperită la vârsta de 14 ani, într-un mall, când mânca la McDonald's. Doi ani mai târziu, în 1996, renunţa la tot ce avea în ţara sa natală, inclusiv la şcoală, se muta la New York şi îşi făcea debutul în lumea mare a modei, la New York Fashion Week.

Potrivit unui top întocmit de „Forbes", Gisele este cel mai bine plătit top-model din lume, şi a câştigat în ultimul an 25 de milioane de dolari.

image

Jay-Z a renunţat la carte şi a vândut droguri, dar a ajuns celebru

Jay-Z şi Richard Branson, fără studii liceale

Pe numele său adevărat Shawn Carter, Jay-Z (40 de ani) a crescut într-un anturaj dur, în Brooklyn (New York), a vândut droguri şi nu a absolvit nici măcar liceul. În 1995, la vârsta de 26 de ani, Carter a dus un demo la casa de discuri Def Jam Records, iar de aici a început totul. Jay-Z nu numai că a devenit un rapper celebru, dar a ajuns să şi conducă Def Jam Records, între 2004 şi 2007. Adevărata lovitură a dat-o în 2008, când a semnat un contract în valoare de 150 de milioane de dolari cu promoterul american Live Nation (care se mai ocupă de Madonna şi U2).

Pe britanicul Richard Branson (59 de ani), proprietarul brandului Virgin, familia îl vedea urmând paşii „clasici": şcoală şi carieră. Fiul unui avocat şi al unei însoţitoare de zbor, Branson a abandonat însă liceul la vârsta de 16 ani şi a înfiinţat o revistă de cultură.

De la angajat la patron

Patru ani mai târziu, Branson a pus bazele uneia dintre cele mai profitabile afaceri din lume, Virgin Records. Grupul Virgin include peste 200 de companii din 30 de ţări. Averea lui Branson este estimată la 2,5 miliarde de dolari.

„Causticul" Simon Cowell (50 de ani), cunoscut în special pentru apariţiile la emisiuni care descoperă tinere talente, deţine compania de producţie SyCo Records. Cowell a renunţat la şcoală pe când avea 16 ani şi s-a angajat la una dintre cele mai mari case de discuri din lume, EMI, la departamentul de sortare a corespondenţei. Şapte ani mai târziu şi-a înfiinţat propria marcă, Fanfare, dovadă că proverbul „nu e business ca showbusines-ul" a funcţionat, în cazul său.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite