VIDEO Familia lui Michael Jackson a lansat propriul documentar pe YouTube prin care atacă „Leaving Neverland“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson FOTO Guliver/Getty Images
Michael Jackson FOTO Guliver/Getty Images

Familia lui Michael Jackson a lansat un mini-documentar de 30 de minute, „Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary“, ca reacţie faţă de „Leaving Neverland“, regizat de Dan Reed, despre presupusele abuzuri sexuale comise de regele muzicii pop. Noua producţie prezintă minusurile celui produs de HBO.

La o lună după difuzarea controversatului documentar „Leaving Neverland“, în care regele muzicii pop este acuzat că ar fi abuzat sexual minori, familia lui Michael Jackson vine în combaterea informaţiilor promovate de producţie cu propriul documentar, scrie Yahoo Entertainment. 

Regizat de Eli Pedraza şi lansat pe YouTube, „Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary“ contestă acuzaţiile lui Wade Robson şi ale lui James Safechuck, care susţin că superstarul i-a abuzat sexual în copilărie. 

Cântăreţul, care a murit în iunie 2009, a negat în repetate rânduri că ar fi avut astfel de comportamente, în timp ce în anul 2005 a fost achitat în cazul unui proces de abuz sexual. 

Noua producţie, de 30 de minute, prezintă interviuri cu nepoţii lui Michael Jackson, Taj Jackson şi Brandi Jackson, alături de regizorul tehnic Brad Sundberg, care obişnuia să stea în imperiul Neverland.

„Nici în o mie de ani nu am văzut pe lângă Michael Jackson vreun copil care arăta ca şi când ar fi anxios, abuzat, rănit“, a mărturisit Sundberg într-un interviu cu producătorul Liam McEwan, care a fost inclus în documenatarul „Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary“. 

Brandi Jackson a povestit că ea şi unul din acuzatori, Wade Robson, au avut o relaţie amoroasă timp de şapte ani. „El a avut mereu o parte oportunistă“, spunea ea înainte de a declara că bărbatul a făcut acuzaţiile publice cu scopul de a obţine beneficii financiare: „Robson ştie cum să se poziţioneze în diferite situaţii de pe urma cărora să aibă benificii financiare“. 

„El spune că ar fi avut o relaţie cu unchiul meu, Michael Jackson, că au fost îndrăgostiţi şi că au întreţinut relaţii intime. El spune că unchiul meu l-a ţinut departe de femei, ceea ce nu e adevărat. Putem vorbi despre cum unchiul meu ne-a apropiat. Asta ar putea discredita lucrurile pe care el le susţine şi mi se pare uimitor cum el crede că este în stare să şteargă 10 ani din viaţa lui“, a adăugat Brandi.

Un avocat al lui Robson a replicat faţă de acuzaţiile nepoatei regelui muzicii pop: „Domnişoara Jackson (Brandi – n.r.) nu a fost cu Wade şi Michael Jackson când se întâmplau abuzurile sexuale şi, ca atare, ea nu are nimic relevant de spus despre acest subiect“.

Taj Jackson, care este cunoscut pentru faptul că şi-a apărat vocal unchiul în trecut şi care anterior a înfiinţat GoFundMe pentru a strânge banii pentru un documentar care să combată producţia HBO, a declarat că generozitatea inerentă a lui Michael Jackson l-a făcut să fie ţinta proceselor repetate de-a lungul anilor: „Când ai o anumită frumuseţe sufletească, oamenii profită de ea“. 

Înainte ca „Leaving Neverland“ să fie difuzat la începutul lunii martie, familia lui Michael Jackson a intentat un proces în valoare de 100 de milioane de dolari canalului HBO. 

Documentarul „Leaving Neverland“, regizat de Dan Reed, despre presupusele abuzuri sexuale comise de Michael Jackson, a fost lansat în ianuarie la Festivalul Sundance. Jackson, care a murit în 2009, la 50 de ani, de supradoză de opiacee, a fost acuzat în mai multe rânduri că a abuzat sexual minori.

Cei doi acuzatori, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson pe când erau minori şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Printre dezvăluirile şocante din documentar, Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

Jackson a reuşit să îi convingă pe cei doi să nu aibă încredere în oameni - mai ales în femei - şi le-a spus că nimeni nu va înţelege „dragostea“ lor. El le-ar fi spus băieţilor că vor merge la închisoare împreună cu el dacă cineva află ce fac. James Safechuck a mai afirmat că el şi Jackson stabileau ce să facă în cazul în care cineva i-ar fi surprins, scrie News.ro. 

Safechuck, acum în vârstă de 30 de ani, a povestit, de asemenea, cum, la vârsta de 10 ani, „s-a căsătorit“ cu Regele Pop, într-o ceremonie improvizată în dormitorul lui Michael Jackson din ferma Neverland. Jackson i-a oferit atunci băieţelului un inel cu diamante, scrie Daily Mail. 

image

Michael Jackson şi James Safechuck FOTO HBO 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite