Unul dintre cei mai apreciaţi fotografi de la Hollywood, renegat de marile reviste după ce mai multe femei îl acuză de hărţuire sexuală: cum răspunde artistul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul fotograf de fashion Terry Richardson, care a lucrat cu numeroase celebrităţi de la Hollywood, a fost înlăturat de la mai multe reviste de top, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală din partea mai multor modele.

Celebrul fotograf american de fashion Terry Richardson (52 de ani) a fost concediat de la mai multe reviste importante, printre care Vogue şi Vanity Fair, în urma unor recente acuzaţii de hărţuire sexuală din partea unor modele cu care artistul a lucrat de-a lungul timpului. 

Potrivit Daily Telegraph, vice-preşedintele companiei mass-media Conde Nast, James Woolhouse, a trimis un email intern prin care cerea excluderea lui Richardson din viitoarele proiecte fotografice ale companiei, în urma unui articol din presă care investiga trecutul controversat al artistului, scrie Daily Mail.

terry richardson

Terry Richardson, alături de starleta Kim Kardashian FOTO Getty Images

„Vă scriu pentru a clarifica o situaţie importantă. Conde Nast a decis să întrerupă orice colaborare cu fotograful Terry Richardson. Vă rog să confirmaţi că acest lucru va fi implementat imediat în acţiunile de marketing ale companiei. Vă mulţumesc pentru sprijinul din această chestiune“, se arată în emailul trimis angajaţilor. 

De asemenea, încheierea contractului pe care compania îl are cu fotograful controversat s-a aflat în discuţie de câteva luni, iar după articolul care pune la îndoială profesionalismul şi comportamentul său faţă de modelele din industria modei, decizia companiei este una irevocabilă, potrivit sursei citate. 

Richardson a fost acuzat de nenumărate ori că se foloseşte de notorietatea lui pentru a hărţui sexual tinerele modele în timpul sesiunilor de shooting. 

image

Terry Richardson FOTO Getty Images

Rie Rasmussen, Jaime Peck şi Charlotte Waters se află printre modelele care îl acuză pe fotograf de un comportament deviant, gesturi obscene şi constrângeri de natură sexuală, dar şi de exploatarea tinerelor cu care lucrează. De asemenea, editorul Caryn Franklin afirmă că modul în care se comportă fotograful cu femeile din industrie este deja un „secret cunoscut“ printre persoanele din lumea modei.

Într-un articol din Huffington Post, fotograful neagă vehement acuzaţiile aduse: „Am colaborat cu femei adulte, care au fost complet conştiente de natura muncii mele. N-am făcut niciodată vreo ameninţare sau vreo ofertă de muncă cu scopul de a convinge pe cineva să facă ceva ce nu şi-ar fi dorit. Îi respect pe toţi cei cu care lucrez şi sunt complet liberi să facă propriile alegeri şi decizii cu privire la colaborarea noastră, de aceea este extrem de dificil pentru mine să fiu ţinta unor dezgropări ale trecutului.“

Terry Richardson a lucrat cu unele dintre cele mai mari celebrităţi din industria muzicii şi a modei, printre care Beyonce şi Lady Gaga, dar şi cu designerii Marc Jacobs şi Tom Ford. Terry Richardson este cel care a regizat, de altfel, controversatul videoclip „Wrecking Ball“, despre care ulterior cântăreaţa Miley Cyrus avea să spună că îl regretă.  

De asemenea, este cunoscut faptul că este prieten apropiat cu Edward Enninful, editorul revistei Vogue, varianta britanică, alături de care a fost fotografiat la Săptămâna Modei de la New York, de luna trecută.

Fotograful în vârstă de 52 de ani a realizat numeroase shootinguri pentru revistele Rolling Stone, CQ, Vanity Fair, Vogue şi Vice, printre altele. Cariera sa a început în anul 1992, când s-a mutat în cartierul american Manhattan şi a debutat în revista Vibe.

În 1995 a realizat un pictorial pentru designerul Katherine Hamnett, care conţinea fotografii cu femei tinere purtând fuste scurte prin care îşi arătau părţile intime. În anul 2012, Richardson a realizat prima sa expoziţie în Los Angeles, care se numea „Terrywood“. Proiectul fotografic a fost caracterizat drept hiper-sexual şi recunoscut pentru faptul că a pozat alături de subiecţii săi. Multe dintre fotografiile expuse conţineau nuditate completă, dar şi acte sexuale simulate sau chiar reale. 

image

Terry Richardson FOTO Getty Images

image

Terry Richardson, alături de modelul Enriko Mihalik, într-un calendar Pirelli din 2010  FOTO Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite