Topul „Forbes“: Steven Spielberg, cea mai influentă celebritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul american îşi dovedeşte din nou supremaţia. FOTO Reuters
Regizorul american îşi dovedeşte din nou supremaţia. FOTO Reuters

Steven Spielberg se situează pe primul loc în topul Forbes 2014 al celor mai influente celebrităţi din Statele Unite, surclasând-o pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

Influenţa lui Spielberg a crescut considerabil după cel mai recent film al său, „Lincoln“, ce a primit 12 nominalizări la Oscar anul trecut, inclusiv pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor. Astfel, pelicula a obţinut încasări de 275 de milioane de dolari la nivel mondial.

Regizorul american a primit voturile a 47% dintre persoanele ce au participat la sondaj. „Scorul de «influenţă» al unei celebrităţi îl reprezintă modul în care o anumită persoană este percepută, din punctul de vedere al influenţării publicului şi al semenilor“, a declarat Gerry Philpott, preşedinte al E-Poll Market Research, care a efectuat sondajul pentru „Forbes“.

Oprah Winfrey (59 de ani), care anul trecut s-a situat pe locul întâi cu 49 %, ocupă locul secund, cu un grad de influenţă de 45 % în rândul oamenilor. „Forbes“ motivează această scădere prin prisma faptului că specialista s-a retras din lumina reflectoarelor pentru a se ocupa de postul de televiziune prin cablu OWN pe care îl deţine.

image

Într-un clasament dominat în 2014 de regizori de film, George Lucas, creatorul seriei Războiul stelelor", se situează pe locul al treilea, deşi, în ultimii ani, nu a fost foarte prezent în viaţa publică. În octombrie 2012, acesta şi-a vândut compania Lucasfilm către casa de producţie Walt Disney pentru suma de 4,5 miliarde de dolari.

george lucas reuters

Locul al patrulea este ocupat de regizorul Ron Howard („Rush: Rivalitate şi adrenalină“), iar cineastul Martin Scorsese se situează pe următoarea poziţie. Cel mai recent film al acestuia, „Lupul de pe Wall Street“, este favorit în cursa pentru Oscar, după ce Leonardo DiCaprio a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor principal într-o comedie/ musical, în rolul speculantului financiar John Belfort.

Topul este completat de doctorul nutriţionist Mehmet Oz (locul şase), jurnalista Barbara Walters, solistul formaţiei U2 Bono, scriitorul de benzi desenate Stan Lee şi de comentatorul politic Rush Limbaugh.

Sondajul efectuat de E-Poll Market Research a fost efectuat luând în calcul 6.600 de celebrităţi evaluate în funcţie de 46 de trăsături de personalitate.
Revista „Forbes“ nu a precizat numărul persoanelor care au participat la sondaj.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite