Romanița Iovan a povestit cum l-a ucis soțul său pe hoțul care le-a intrat în casă: „M-am trezit când era în prag” VIDEO

0
Publicat:

Creatoarea de modă Romanița Iovan a vorbit, în podcastul „Acasă la Măruță”, despre incidentul tragic care avut loc în locuința ei din cartierul Primăverii, în urmă cu 19 ani.

Multă lume își amintește, poate de mediatizatul incident de acum două decenii care a dus la  trimiterea în judecată a regretatului pilot Adrian Iovan, atunci soțul creatoarei de modă Romanița Iovan. Procesul s-a încheiat atunci la Curtea de Apel Craiova, care a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Adrian Iovan pentru omor din culpă, după ce s-a stabilit că Iovan era în legitimă apărare când l-a împuşcat pe Bogdan Iancu (27 de ani), prins la furat în casa sa, în octombrie 2005.

Romanița Iovan în podcastul lui Cătălin Măruță. FOTO captură YouTube
Romanița Iovan în podcastul lui Cătălin Măruță. FOTO captură YouTube

Tragicul incident a fost urmat de un șir de drame

Incidentul a avut loc la o zi după ce Romanița Iovan își sărbătorise ziua de naștere. Un hoț a intrat în locuința lor, iar Adrian Iovan, a reacționat cu o armă, hoțul a murit, iar șocul și  speculațiile legate de incident au dat peste cap viața soților Ivan, iar toată tensiunea a făcut-o pe Romanița Iovan, care era însărcinată, la acea vreme, să piardă sarcina.

A fost primul caz de legitimă apărare. Noi eram împreună în dormitorul nostru, dormeam liniștiți, în 2005. Doamne-Doamne mi-a deschis ochii. În 2006, la un an, s-a născut Albert. 2005, ziua mea, pe 3 octombrie, aflu că sunt însărcinată, bucurie maximă. Pe fondul ăsta, 3 octombrie, a doua zi, noaptea dinspre 4 spre 5 octombrie, la ora 3, la etajul 2, te trezești și în dreptul ușii cu mâna pe clanță vezi o siluetă. (...) M-am trezit când era în prag. L-am trezit pe Adrian. S-a sculat din pat, ăsta a luat-o la fugă, Adrian s-a dus după ăla”, a povestit Romanița Iovan, citată de Libertatea.

Creatoarea de modă povestește că Adrian Iovan nu a tras intenționat în bărbatul care a pătruns în locuința lor, ci că arma s-a descărcat accidental.

Adrian s-a dus să vadă, a luat pușca. Omul (hoțul) era matol. S-a prins de țeava de gaz. Adrian a ieșit din curte și i-a dat cu pușca în cap. El nu a tras, s-a descărcat accidental”, a explicat Romanița Iovan, săptămâna aceasta, în podcasul lui Cătălin Măruță.

Amintim că Adrian Iovan a murit în 2014,  în tragicul accident din Apuseni.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite