Rochia Lady Diana scoasă la licitație la Sotheby's

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ținuta de bal este estimată de experți la 80-120 de mii de dolari.

Rochie de bal a Prințesei Diana. Foto: https://www.sothebys.com/
Rochie de bal a Prințesei Diana. Foto: https://www.sothebys.com/

O rochie de seară, fără bretele, care i-a aparținut Lady Diana, Prințesa de Wales (1961-1997) este scoasă la licitație la Sotheby's din New York, a anunțat vineri serviciul de presă al casei de licitații.

O rochie de catifea asemănătoare, de culoare violet închis, creată în 1989 de designerul de modă Viktor Edelstein, a fost vândută la Christie's cu o lună înainte de moartea Dianei în 1997. 

La licitație, de această dată, rochia este furnizată dintr-o colecție privată new-yorkeză.

Este de menționat că Edelstein a creat ținute pentru Diana din 1982 până în 1993. Rochia scoasă la licitație este estimată de experți la 80-120 mii dolari, licitația urmând să aibă loc pe 23 ianuarie.

Diana a fost soția moștenitorului tronului britanic, prințul Charles (acum regele Carol al III-lea al Marii Britanii) din 1981 până în 1996. Era considerată „regina” evenimentelor caritabile, o adevărată „icoană” a lumii modei, în plus, Diana a cucerit întreaga lume cu spontaneitatea ei atât de necaracteristică regalității. Acest lucru a fost atât de plăcut oamenilor obișnuiți, dar nu a găsit înțelegere printre cele mai înalte cercuri ale societății, cărora însăși Diana a aparținut prin origine, fiind un reprezentant al familiei aristocrate Spencer. 

Într-un sondaj la nivel național realizat în 2002 de corporația britanică de radiodifuziune BBC, Prințesa Diana a fost clasată pe locul trei în lista celor mai mari 100 de britanici din toate timpurile.

Pe 31 august 1997, prințesa a murit într-un accident de mașină într-un tunel din Paris sub podul Alma. Mercedesul, în care se afla prințesa, a încercat să se desprindă de paparazzii care urmăreau mașina și a lovit cu viteză peretele tunelului, apoi coloana care desparte fluxurile de trafic și s-a răsturnat. Trevor Rhys-Jones, garda de corp a prințesei, a fost singurul supraviețuitor al dezastrului. Victimele tragediei au fost însăși Diana, iubitul ei Dodi al-Fayed și șoferul Henri Paul. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite