Robert Downey Jr., pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume. Cine îl urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Downey Jr. este cel mai bine plătit actor din lume FOTO Getty Images
Robert Downey Jr. este cel mai bine plătit actor din lume FOTO Getty Images

Actorul american Robert Downey Jr. a fost desemnat cel mai bine plătit actor din lume, potrivit unui clasament publicat marţi, 4 august, de revista Forbes, care a înclus, pentru prima data, atât vedete de la Hollywood, cât şi de la Bollywood.

Clasat pe prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi actori din lume, Robert Downey Jr., în vârstă de 50 de ani, a obţinut în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015 venituri estimate la 80 de milioane de dolari. O mare parte dintre aceste venituri s-au datorat succesului de casă obţinut de filmul cu supereroi „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron“, care a obţinut încasări de 1,3 miliarde de dolari la box-office-ul global, potrivit Mediafax.

Jackie Chan, locul al doilea

Locul al doilea i-a revenit actorului chinez Jackie Chan (61 de ani), care a încasat în ultimul an 50 de milioane de dolari. Veniturile sale provin din încasările obţinute de o serie de coproducţii chinezo-hollywoodiene, precum „Dragon Blade“, dar şi din contracte de merchandising.

Cu venituri de 47 de milioane de dolari, actorul american Vin Diesel (foto) (48 de ani) ocupă cea de-a treia poziţie în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume. Veniturile starului hollywoodian au fost generate, în principal, de încasările obţinute de franciza „Furios şi iute/ Fast & Furious“.

image

Starul hollywoodian Bradley Cooper (40 de ani) ocupă cea de-a patra poziţie, cu venituri de 41,5 milioane de dolari. Acesta este urmat, la mică distanţă, de Adam Sandler (48 de ani), celebrul actor de comedie, care a obţinut în ultimul an venituri de 41 de milioane de dolari.

Salman Khan, avere de 33,5 milioane de doalari

Topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume este urmat, în ordine, de: Tom Cruise (locul şase, 40 de milioane de dolari), Amitabh Bachchan şi Salman Khan (foto) (locul şapte, 33,5 milioane de dolari), Akshay Kumar (locul nouă, 32,5 miliaone de dolari) şi Mark Wahlberg (locul zece, 32 de milioane de dolari).

Revista „Forbes“ a întocmit acest clasament cu ajutorul datelor furnizate de companii specializate în industria cinematografică, precum Nielsen, Box Office Mojo şi IMDB, şi a calculat veniturile actorilor pe baza informaţiilor declarate de manageri, producători şi agenţi. „Forbes“ va publica la o dată ulterioară şi un top al celor mai bine plătite actriţe din lume.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite