Reacţiile celebrităţilor după acuzaţiile de hărţuire sexuală îndreptate împotriva lui Harvey Weinstein: „Bogaţii cumpără tăcerea oamenilor de zeci de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală de către numeroase vedete din industria filmului american FOTO Getty images
Harvey Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală de către numeroase vedete din industria filmului american FOTO Getty images

Mai multe nume de la Hollywood, printre care Brie Larson, Judd Apatow şi Rose McGowan, una dintre victime, reacţionează la acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love“ (1998), în timp ce alte vedete aleg să păstreze tăcerea.

Producătorul Harvey Weinstein (62 de ani), premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love“ (1998), a fost acuzat de mai multe femei, printre care actriţele Ashley Judd şi Rose McGowan, un model şi două asistente ale producătorului, de hărţuire sexuală. Acuzaţiile lor datează din ultimii 30 de ani, potrivit unui articol publicat în New York Times, scrie News.ro

Ashely Judd povestea că, în urmă cu 20 de ani, a avut o întâlnire cu Weinstein într-o cameră de hotel din Beverly Hills, unde el a întrebat-o dacă poate să-i facă un masaj sau dacă  ar dori să îl privească în timp ce face duş. 

În urma recentelor declaraţii, actriţa americană Brie Larson (28 de ani), precum şi regizorul şi actorul Judd Apatow (49 de ani) au reacţionat la acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse producătorului premiat cu Oscar, prin mai multe postări pe conturile lor de Twitter, în timp ce numeroase alte vedete de la Hollywood au ales să păstreze tăcerea, potrivit Daily Mail.

image

Brie Larson FOTO Getty Images

„Ca întotdeauna, sunt alături de curajoşii supravieţuitori ai atacurilor şi hărţuirilor sexuale. Nu este vina voastră. Eu vă cred“, a fost mesajul actriţei Brie Larson.

Brie Larson captura

„Oamenii influenţi cumpără tăcerea în schimbul unor aranjamente. Clauza de confidenţialitate le oferă prădătorilor ocazia de a răni alte persoane, iar asta se întâmplă de zeci de ani“, a declarat actorul Judd Apatow. 

judd apatow captura


 

„Persoanele bogate îi plătesc pe cei pe care i-au rănit, aşa cum au făcut Donald Trump şi Bill Cosby. Dacă acceptaţi aceşti bani, ei vor continua să facă acest lucru“, a adăugat actorul american, într-un alt tweet. 

judd apatow captura


 

New York Times a scris că Weinstein a reuşit să ajungă la o înţelegere cu opt femei care l-au acuzat de hărţuire sexuală, printre care o femeie care a mărturisit că a fost silită să-i facă masaj producătorului în timp ce acesta era gol. De asemenea, Weinstein a ajuns la o înţelegere şi cu actriţa Rose McGowan, căreia i-a cumpărat liniştea pentru 100.000 de dolari la scurt timp după ce aceasta s-a lansat cu rolul din „Scream“ (1997), în urma unui incident dintr-o cameră de hotel, în tmpul Festivalului de Film Sundance, pe când actriţa avea 23 de ani.

Rose McGowan (44 de ani) a scris pe contul de twitter, fără să numească, însă, pe cineva: „Hai să jucăm «să dăm vina pe victime». Oricine face afaceri cu _  este complice. Şi, în adâncul sufletului, ştii că eşti şi mai murdar decât el. Curăţaţi-vă pe voi înşivă. Femei, luptaţi-vă. Iar bărbaţilor de pretutindeni, ridicaţi-vă. Avem nevoie de voi să ne fiţi aliaţi“, a declarat actriţa. 

Harvey weinstein Ashley

Harvey Weinstein, alături de actriţa Rose McGowan în 2007, la premiera filmului „Grindhouse“ FOTO Getty Images

rose mcgowan 2
rose mcgowan

Actriţa şi producătoarea americană Lena Dunham (31 de ani) a postat, la rândul ei, un mesaj pe reţelele sociale: „Femeile care aleg să vorbească despre experienţele de hărţuire sexuală cu Harvey Weinstein merită admiraţia noastră. Nu este nici amuzant, nici uşor. Ceea ce fac ele presupune curaj“.

Chiar dacă unele dintre celebrităţile de la Hollywood au făcut declaraţii publice prin care susţineau  acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse producătorului Weinstein, alte personalităţi din industria showbiz-ului american, printre care şi producătorul Scott Dickerson, sunt de părere că majoritatea va păstra tăcerea. 

„Mă aştept ca elita celebrităţilor de la Hollywood să păstreze tăcerea, în mare măsură, în legătură cu Weinstein. Personal, nu dau doi bani despre orice repercusiuni ar putea exista după condamnarea lui“, a postat producătorul pe Twitter. 

image

De asemenea, actriţa americană Heather Matarazzo (32 de ani) a scris: „ Adevărul este că noi femeile, inclusiv eu, am fi mult mai pregătite să denunţăm experienţele de acest fel trăite în această industrie dacă am şti că ar avea cineva grijă de noi. Dar nu este aşa. Dacă am şti că bărbaţii sau femeile din industrie, care pretind a fi «feminişti/feministe» şi se află în poziţii de putere, ar garanta că nu îşi vor închide uşile, ci dimpotrivă, le-ar deschide larg pentru aceia care vor să spună adevărul.“

heather matarazzo
heather matarazzo

Şi scenarista americană Stephanie Mickus a făcut mărturisiri despre reputaţia producătorului acuzat de hărţuire sexuală: „Am avut întâlniri la casa de producţie Weinstein cu alte femei. Iar de fiecare dată auzeam spunându-se «atât timp cât nu te vei întâlni cu Harvey, vei fi în regulă». Asta e realitatea.“

Stephanie mickus

Scriitoarea şi producătoarea Jennifer Konner reacţionează şi ea: „Cine sunt acei agenţi/manageri care şi-au trimis clienţii să se întâlnească cu el, în condiţiile în care «secretul» hărţuirii sexuale era bine ştiut în industrie? Ei ar trebui să fie următorii (n.r. următorii puşi sub acuzare).“

image

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman (41 de ani), alături de care are o fiică de 7 ani şi un băieţel de 4 ani. Din prima sa căsătorie, Weinstein mai are trei fete adulte.  

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company. Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se mai numără „The English patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004) şi „Django Unchained“ (2012).

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, alături de soţia sa, Georgina Chapman FOTO Getty Images

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite